Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Jeff Bezos heeft aangekondigd dat hij het grootste deel van zijn vermogen aan een goed doel zal schenken

Jeff Bezos heeft aangekondigd dat hij het grootste deel van zijn vermogen aan een goed doel zal schenken

klein gebaar naar Jeff Bezos Maar een geweldig pakket voor de mensheid. De oprichter van Amazon en miljardair miljardair zegt dat hij van plan is om tijdens zijn leven het grootste deel van zijn vermogen aan goede doelen te schenken In een interview met CNN maandag uitgezonden. Op de vraag “Bent u van plan om tijdens uw leven het grootste deel van uw vermogen te schenken?” De zakenman antwoordde: “Ja.”

Het is de eerste keer dat de 58-jarige ondernemer zo’n toezegging publiekelijk doet. Hij heeft met name de Donation Pledge, een initiatief gelanceerd door de Amerikanen Warren Buffett in 2010, niet ondertekend. Bill Poorten Wat miljardairs aanmoedigt om meer dan de helft van hun vermogen aan goede doelen te schenken.

Een geschat vermogen van 124 miljard dollar

Volgens Bloomberg is Jeff Bezos momenteel 124 miljard dollar waard, waarmee hij de vierde rijkste persoon ter wereld is. Er was een tijd aan de top van de ranglijst, maar zijn fortuin is grotendeels gebonden aan zijn fortuinAmazoneHet aandeel van het bedrijf is het afgelopen jaar gedaald.

Jeff Bezos is ook eigenaar van het dagblad Washington Postruimtevaartbedrijf Blue Origin en het Bezos Earth Fund, een fonds gewijd aan de planeet dat hij in 2020 lanceerde door het $ 10 miljard te geven.

Zijn ex-vrouw laat weinig geld na

Een ondernemer wil ervoor zorgen dat zijn donaties zo efficiënt mogelijk worden gebruikt. “We bouwen de capaciteit op” om dat te doen, zei hij tijdens het interview, waarin hij verscheen naast zijn partner Lauren Sanchez.

Mackenzie Scott, de ex-vrouw van Jeff Bezos, wiens fortuin wordt geschat op $ 24 miljard, beloofde in 2019, kort na zijn scheiding, een “donatiebelofte” te ondertekenen om ten minste de helft van haar fortuin aan een goed doel te schenken.

Begin 2021 bracht ze de wereld van filantropie op zijn kop Het doneren van $ 6 miljard aan verschillende organisaties Door geen beperkingen of eisen aan hun bijdragen te verbinden.