Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Kijk naar de markten en sta op

De aandelenmarkten kunnen verder opmarcheren nu de Amerikaanse inflatie naar boven is gedaald. De inflatie daalde zelfs van 8,2% in één jaar in september tot 7,7% in oktober, het laagste niveau sinds januari 2022 en uiteraard goed nieuws.

waarom ?

Want als de inflatie eindelijk begint te vertragen, betekent dit dat de Fed de rente niet meer drastisch zal verhogen en teruggaat naar meer evenredige tarieven.

Het tweede goede nieuws komt uit China en investeerders verwelkomen de verkorting van de quarantaineperiode die wordt opgelegd aan reizigers uit het buitenland in het Middenrijk, met quarantaines van maximaal 8 dagen, vergeleken met 10 eerder.

Ik weet niet zeker of deze twee verhalen in de loop van de tijd ‘blijven’ staan. Sterker nog, de overgang van 10 naar 8 dagen quarantaine verandert op dit moment niets aan het dodelijke 0 Covid-beleid voor de Chinese economie en voor de Chinese bevolking.

Ik weet niet zeker of de inflatie definitief vertraagt.

Laat me duidelijk zijn: de inflatie zou natuurlijk moeten dalen, afgezien van een nieuwe schok, maar het zal niet terugkeren naar wat het was, d.w.z. dicht bij nul. Integendeel, we zouden een structurele inflatie van ongeveer 5% per jaar moeten zien, ver verwijderd van de doelstelling van 2% centrale banken, geassocieerd met de energietransitie en deglobalisering.

Charles Sannat

bron Investir.fr hier


READ  Kosten voor rekeningonderhoud, creditcard, debetkaart... Waarom zal de rente bij banken in 2024 weer gaan stijgen?