Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Boeing overweegt afplaktape om afbladderende verf 787 Dreamliner te repareren

Boeing overweegt afplaktape om afbladderende verf 787 Dreamliner te repareren

“Het publiek is misschien niet gerustgesteld door ducttape op de spatborden te zien.”En de Daarmee gaf de Amerikaanse fabrikant aan.

Boeing wil het heft in eigen handen nemen. Na het opmerken van veel verfschilfers op de vleugels en horizontale stabilisatoren van zijn vliegtuigen 787 DreamlinerVanwege blootstelling aan ultraviolette straling heeft de Amerikaanse vliegtuigfabrikant de Federal Aviation Administration (FAA) – de instantie die verantwoordelijk is voor de Amerikaanse burgerluchtvaartregelgeving – gevraagd een plan goed te keuren om het probleem op te lossen. Onder de tijdelijke oplossingen raadt Boeing het gebruik van … ducttape op de getroffen gebieden aan. “Zelfs als het gebruik van ducttape geen invloed heeft op de veiligheid van vliegtuigen, is het publiek misschien niet gerustgesteld door het zien van ducttape op vleugeloppervlakken,” De Amerikaanse fabrikant heeft zijn verzoek echter ingediend bij de Federal Aviation Administration. Een andere aanbeveling van Boeing is dat een laag zwarte verf een deel van de UV-stralen op de vleugels blokkeert.

De Federal Aviation Administration (FAA) heeft aangegeven dat het zal beoordelen: “voorzichtig” deze verzoeken. Boeing, die nog niet officieel heeft gereageerd, meent dat de urgentie voortkomt uit een frequentere noodzaak dan ooit om de vleugels en de horizontale stabilisator van zijn vliegtuigen opnieuw te schilderen. Verfproblemen zijn ook een probleem geworden voor andere fabrikanten. Airbus zit ook midden in juridische geschillen, over zorgen over de dekken van zijn A350-vliegtuigen, met Qatar Airways, waar verf vaak plaatsmaakte voor slijtageplekken. Zo werden negenentwintig van de machines van het bedrijf gesloten vanwege veiligheidsrisico’s.

Als Qatar Airways, dat sindsdien heeft geweigerd de nieuwe A350’s in ontvangst te nemen, compensatie eist van Airbus, beweert de fabrikant dat zijn vliegtuigen veilig zijn, ondanks de fabricagefouten. De Europese reus had afgelopen augustus al besloten om de laatste bestelling voor het A350-vliegtuig van het bedrijf Gulf, wat overeenkomt met 19 langeafstandsvluchten, met een totale waarde van $ 7 miljard, te annuleren. De beslissing kwam nadat begin 2022 een ander contract voor 50 A321neos-vliegtuigen was geannuleerd.

READ  Chevrolet adviseert de auto niet in een overdekte parkeergarage te parkeren

zie ook Texas: Twee WO II-vliegtuigen botsen tijdens een vliegshow