Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Jean-Jacques Goldman: Heel discreet, de zanger komt uit zijn reserve voor een onderwerp dat hem na aan het hart ligt

Deze zondag 30 mei 2021 ondertekenden 1.661 kunstenaars een platform om het conflict tussen milieu en cultuur aan de kaak te stellen voordat ze de ecologische voetafdruk van digitale technologie bespraken. Over dit onderwerp dat hem na aan het hart ligt, stemde Jean-Jacques Goldman ermee in zijn reserve te verlaten.

Jean-Jacques Goldman, bekend om zijn vrijgevigheid, stemde ermee in een zaak te steunen die hem na aan het hart ligt. In de zondagskrant, ondertekenden 1661 kunstenaars een platform om zich niet te verzetten tegen het milieu en culturele uitsluiting. Onder de ondertekenaars vinden we ook Danny Boone, James, Zazie, Natalie Bay, Julien Clerc, Thomas Dutronic, Sandrine Bonnier, Hochy, Laurent Lafitte, Agnes Jaoui, François Cluzet of zelfs Soprano! In hun column, geschreven voor een debat over de ecologische voetafdruk van digitale technologie in de Nationale Assemblee, verklaarde deze laatste: “We komen uit een jaar zonder show, zonder publiek, een jaar van besloten ruimtes, van geruïneerde cultuur. Maar nu de heropleving van het culturele leven in Frankrijk begint, moeten we een nieuwe strijd aangaan die het milieu tegenover de cultuur plaatst.

Eraan herinnerend dat Frankrijk sinds 1985 het publiek toestaat om vrijelijk afbeeldingen, muziek, films en series voor eigen gebruik te kopiëren, deelden de kunstenaars: “Fondsen die via privétranscriptie worden opgehaald, worden gebruikt om jaarlijks 12.000 culturele evenementen te ondersteunen. 64% van de muziekfestivals wordt gedeeltelijk gefinancierd via dit mechanisme. Tweehonderdduizend auteurs, schrijvers, filmmakers, beeldend kunstenaars, fotografen, scenarioschrijvers, auteurs, regisseurs, toneelschrijvers of zelfs muziekcomponisten worden bij hun werk ondersteund (…) Maar nu weigeren verkopers van opgeknapte producten bij te dragen aan dit deugdzame systeem. Hun argument is dat ze zeggen: “We zijn met het milieu, we geven de voorkeur aan een circulaire economie, en we kunnen ook de Europese regels op het gebied van auteursrecht niet respecteren door het culturele leven van ons land mee te financieren.” Je moet kiezen: omgeving of cultuur.

READ  Jad Al-Maleh en Charlotte Casiraghi: komiek kijkt terug op zijn vete met de prinselijke familie in Monaco

De culturele wereld is getroffen door de gezondheidscrisis

Boos, beweerden de artiesten, waaronder Jean-Jacques Goldman: “We zullen niet toestaan ​​dat een van de pijlers van onze bedrijfsfinanciering wordt vernietigd, aangezien grote digitale platforms miljarden meer ophalen ten koste van het grootste aantal. Op 10 juni verwierpen we in de Nationale Assemblee het amendement dat de culturele wereld, die al zwaar getroffen is door de gezondheidscrisis, zou verzwakken.

Abonneer u op de nieuwsbrief van Closermag.fr om gratis het laatste nieuws te ontvangen