Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Japan voert vaccinatie op voorafgaand aan de Olympische Spelen, India verstrikt in sterfgevallen

De Covid-19-pandemie heeft sinds eind december 2019 wereldwijd bijna 3,5 miljoen mensen het leven gekost, volgens een rapport dat op zondag 23 mei door Agence France-Presse uit officiële bronnen is gepubliceerd.

Dit cijfer, dat is gebaseerd op dagelijkse rapporten van nationale gezondheidsautoriteiten, wordt wereldwijd onderschat. Het sluit de bottom-up beoordelingen uit die later door sommige statistische organisaties worden gedaan. Door rekening te houden met de toename van sterfgevallen die direct en indirect verband houden met Covid-19, De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is van mening dat de werkelijke tol van de epidemie dat wel is “Twee tot drie keer zo hoog”.

Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie wordt het aantal Covid-19-slachtoffers sterk onderschat en heeft de pandemie wereldwijd meer dan zes miljoen mensen het leven gekost.
  • India, een van de meest nabestaanden ter wereld

India heeft meer dan 300.000 doden veroorzaakt als gevolg van het Covid-19-virus en werd het derde land ter wereld dat dit aantal bereikt, na de Verenigde Staten en Brazilië, terwijl de epidemie zich blijft verspreiden in dit enorme land met 1,3 miljard mensen.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid is het totale aantal sterfgevallen gestegen tot 303.720, waaronder 50.000 in iets minder dan twee weken, en het cumulatieve aantal infecties bedroeg meer dan 26,7 miljoen. In de afgelopen weken registreerde het land regelmatig een toenemend aantal dagelijkse gewonden en sterfgevallen.

Veel experts zijn van mening dat de werkelijke cijfers ongetwijfeld sterk worden onderschat, vooral omdat de epidemie zich heeft verspreid buiten de grote steden, op het platteland, waar ziekenhuizen schaars zijn en waar de gegevens niet goed worden bijgehouden. Overal in het uitgestrekte land heeft de verwoestende golf van Covid-19 ziekenhuizen overspoeld, met als gevolg een tekort aan zuurstof en essentiële medicijnen. Crematoria en begraafplaatsen kwamen onder water te staan.

READ  Van Charles de Gaulle kondigt Macron aan dat hij begin dit jaar zal spreken over "universele nationale dienst"
Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook COVID-19: De vragen die experts verhinderen te slapen
  • Europese Unie: lijst met landen zonder inreisbeperkingen

Zondag zei de Franse minister van Buitenlandse Zaken dat de lidstaten van de Europese Unie tegen 9 juni een lijst moeten opstellen van niet-Europese landen waarvan de burgers vrijelijk de Europese regio kunnen binnenkomen. Deze categorie «Veer» U mag naar Europa komen “ Zonder enige moeite, op het minimum aantal medische onderzoeken na[aux] », Hij zei.

Daar ook ‘Oranje lijst’, Die zal bepalen welke landen hun onderdanen moeten hebben verkregen ‘Een erkend vaccin’ Door de Europese Unie, en prof ‘Rode Lijst’, naar mij ‘Zeer strikte beperkingen’ De minister van Buitenlandse Zaken voegde eraan toe dat het komt door de circulatie van de Covid-19-varianten. De laatste lijst omvat Brazilië, Argentinië en India.

  • Japan’s eerste vaccins, Olympiade zorgen

Japan opende maandag zijn eerste massale vaccinatiecentra om de vaccinatiecampagne te versnellen, die alom bekritiseerd is omdat het minder dan twee maanden na de Olympische Spelen in Tokio (23 juli – 8 augustus) vertraagt.

Lees ook Voor het Olympisch Comité staat niets het houden van de Olympische Spelen deze zomer in Tokio in de weg

De twee centra in Tokio en Osaka (west), gerund door de Japanse zelfverdedigingstroepen, zullen verantwoordelijk zijn voor het toedienen van duizenden doses vaccins per dag aan 65-plussers. Tot op heden heeft slechts 2% van de 125 miljoen inwoners van de archipel twee doses van het vaccin gekregen, vergeleken met 40% in de Verenigde Staten of 15% in Frankrijk.

READ  Europese Unie: op 1 januari wordt Kroatië het twintigste land dat de euro invoert en toetreedt tot het Schengengebied

Critici worden steeds machtiger in het licht van deze vertraging, die deels wordt verklaard door strikte medische regels en administratieve rompslomp, terwijl een deel van het land in nood met een vierde golf van Covid-19 wordt geconfronteerd.

Ongeveer 10.000 doses zouden dagelijks moeten worden gegeven in Tokyo Vaccinodrome en 5.000 in Osaka, de twee centra die het Moderna-vaccin gebruiken, dat sinds vrijdag is goedgekeurd door de Japanse regering. AstraZeneca, dat ook op vrijdag werd goedgekeurd, zal niet meteen worden gebruikt vanwege de zeldzame maar ernstige gevallen van bloedstolsels (bloedstolsels) die in andere landen zijn waargenomen.

Japan begon in februari met het toedienen van het Pfizer-BioNTech-vaccin aan zijn medisch personeel en vervolgens aan mensen van 65 jaar en ouder, wier regering hoopt de immunisatie tegen eind juli te beëindigen.

De Japanse regering zei dat het vooruitzicht om de Olympische Spelen in Tokio te houden geen invloed had op het vaccinatieprogramma. Japan is relatief gespaard van de epidemie, in vergelijking met andere landen, met ongeveer 12.000 officieel geregistreerde sterfgevallen sinds begin 2020, maar Japan ziet een piek in Covid-19-gevallen, waardoor zijn medische systeem onder druk staat.

Inwoners zijn sterk tegen het houden van de SpelenMaar de organisatoren blijven herhalen dat de antivirusmaatregelen te streng zijn en dat het verbod op toeschouwers van buitenaf hen in staat zal stellen zich te organiseren. “In alle veiligheid”.

Lees ook Olympische Spelen in Tokio: volgens het Internationaal Olympisch Comité zal minstens 75% van de inwoners van het Olympisch Dorp worden gevaccineerd

De wereld met Agence France-Presse

READ  De rechtbank in New York verleent Trump uitstel van zijn civiele fraudeproces