Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nadat hij in de peilingen was gevallen, verdubbelde Jair Bolsonaro de rally’s meer dan een jaar voor de presidentsverkiezingen

Voert president Jair Bolsonaro echt campagne voor de aanstaande presidentsverkiezingen in oktober 2022? De mobilisatie, zondag 23 mei in Rio de Janeiro, zoals die op 9 en 15 mei in Brasilia, lijkt vreemd genoeg op een campagnevergadering, ook al is het format enigszins anders.

In Rio de Janeiro legde de president 33 kilometer af op een motorfiets, omringd door indrukwekkende motorrijders en onder toezicht van bijna 1000 marechausseeën. Hij ging naar de stad om een ​​toespraak te houden, zat op een luidsprekerwagen voor zijn supporters die het volkslied zongen, met een hand op zijn borst. Volgens de gemeenteraad waren tussen de 10.000 en 15.000 mensen onderweg bijeengekomen om hem te begroeten.

Jair Bolsonaro begroet zijn aanhangers in Rio de Janeiro op 23 mei 2021. De Braziliaanse president heeft 33 kilometer afgelegd op een motorfiets omringd door een bende motorrijders.

Fabio, die op het podium werd getoond, wachtte bijna twee uur om op sociale netwerken de passage van de colonne van de president uit te zenden: “Het is een manier om het te ondersteunen, want de media zullen dit evenement niet laten zien, dat is zeker.” Deze vader, die in de financiële wereld werkt, zorgt ervoor dat hij de president steunt voor zijn toewijding aan school. “De president begreep dat het onderwijs wordt gedomineerd door links en dat het moet worden gemilitariseerd om de waarden voor de jeugd opnieuw te leren.” Overwogen.

Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook In het door epidemieën geteisterde Brazilië is Jair Bolsonaro in rep en roer

Fabio voegt eraan toe dat hij op dit gebied echter geen concreet project van de president kan noemen “In vier jaar is het niet gebeurd, het zal twintig jaar duren voordat radicaal rechts aan de macht is om het te krijgen.”. Zoals de meeste aanhangers van de president en net als Jair Bolsonaro zelf, draagt ​​de man het overhemd van de president, maar heeft hij geen masker op zijn gezicht. Zijn antwoord wordt vaak herhaald onder de Polsonariërs: “Onze president heeft aangetoond dat honger meer doodt dan het virus en dat we ons geen zorgen hoeven te maken over Covid-19.”

“Garandeer uw vrijheid”

Officieel was deze bijeenkomst specifiek bedoeld om te protesteren tegen de inperkingsmaatregelen van de lokale autoriteiten, die worden overwogen “Onaanvaardbare aanvallen op onze vrijheid”, Volgens Jacqueline, die de Braziliaanse vlag op haar schouders draagt. Voor deze gepensioneerde advocaat, “Degenen die inperkingsbesluiten hebben genomen, willen Brazilië vernietigen. Hier zijn alleen patriotten. We houden van ons land en steunen de economie.”.

Ook al is er al enkele weken geen insluiting geweest, het staatshoofd heeft er het hoofdonderwerp van zijn toespraak van gemaakt. ‘Zonder enig wetenschappelijk bewijs hebben de gouverneurs en burgemeesters sluitingen of avondklok ingesteld. We zijn bereid alle nodige maatregelen te nemen om uw vrijheid te waarborgen. Mijn leger zal nooit de straat op gaan om u te dwingen thuis te blijven.’ En hij herhaalde de gezangen van de menigte met een glimlachende baas, waarbij hij opnieuw de strijdkrachten voorstelde als ondergeschikt aan zijn bevelen.

READ  Grote bezorgdheid over de ongecontroleerde terugkeer van een stuk Chinese raket naar de aarde

U heeft nog 39,43% van dit artikel om te lezen. De rest is alleen voor abonnees.