Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Japan protesteert tegen Chinese boringen in Oost-Chinese Zee

Japan heeft een formeel protest ingediend bij China, dat het beschuldigt van het zoeken naar betwiste gasvelden in de Oost-Chinese Zee.

Het Japanse ministerie van Buitenlandse Zaken zei vrijdag 20 mei dat het een klacht had ingediend bij de Chinese ambassade in Tokio en Peking ervan beschuldigde 17 boorplatforms te bouwen in een gebied waar de exclusieve economische zones van de twee landen samenkomen. Oost Chinese Zee. “Het is heel jammer dat de Chinese kant eenzijdig ontwikkeling in deze wateren doorzet.”Volgens het ministerie. “De grenzen van de exclusieve economische zones en het continentaal plat in de Oost-Chinese Zee zijn nog niet bepaald.”Hij herinnert zich.

Japan beschouwt de lijn die de kusten van de twee landen scheidt als de grenzen van hun exclusieve economische zones. Maar China beschouwt de grens dichter bij de kust van Japan, rekening houdend met het continentale plat en andere kenmerken van de oceaan. In 2008 kwamen Tokio en Peking overeen om gezamenlijk gasvelden in de betwiste gebieden te exploiteren en eenzijdige exploratie stop te zetten. Maar de onderhandelingen om te bepalen hoe deze overeenkomst moest worden uitgevoerd, liepen twee jaar later vast en werden nooit meer hervat.

READ  Radio France kondigt de opschorting van correspondentie van zijn journalisten in Rusland aan