Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Trump krijgt een boete van $ 110.000 voor het belemmeren van belastingonderzoek

Het is een klap op de pols. De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft een boete van $ 110.000 gekregen voor het “belemmeren” van een… Intensief onderzoek naar belastingontduiking uitgevoerd door een staatsrechter in New York sinds 2019, maakte zijn woordvoerder vrijdag bekend. Het Hooggerechtshof van New York beval Donald Trump op 25 april om $ 10.000 per dag te betalen zolang hij weigerde boekhoudkundige en belastingdocumenten te verstrekken als onderdeel van een civiel onderzoek door de procureur-generaal van de staat, Letitia James, tegen de familie Trump Organization. Verzameling.

“Op 19 mei betaalde Donald Trump $ 110.000 voor de diensten van de procureur-generaal”, kondigde een woordvoerder van Letitia James, een gekozen rechter in de Democratische Partij, vrijdag in een e-mail aan. Letitia James en de Republikeinse miljardair zijn al maanden verwikkeld in een felle procedurele strijd.

Op 17 februari kreeg de procureur-generaal een rechter in New York die de heer Trump en zijn twee kinderen, Donald Jr en Ivanka, beval om onder ede te getuigen in het kader van dit onderzoek, aangezien verdacht van “frauduleuze” belastingpraktijken. Hij ging in beroep tegen de familie Trump, die Leticia James beschuldigde van ‘politieke heksenjachten’.

Strafrechtelijk onderzoek tegen de Trump Organization

Maar de New Yorkse rechter eiste voor 31 maart ook boekhoudkundige en fiscale documenten van de Trump Organization. Geconfronteerd met de afkeuring van Donald Trump, verkreeg Letitia James op 25 april dat hij zou worden veroordeeld voor “obstructie”.

Op 6 mei schortte een New Yorkse rechter de berekening van de boetedagen echter op en besloot dat Trump tot vrijdag 20 mei de tijd zou hebben om te betalen voor de periode van 25 april tot 6 mei, of 110 duizend voor 11 dagen. Wat hij donderdag deed.

READ  In de Verenigde Staten is een bacterie ontdekt die een ernstige infectieziekte veroorzaakt

Volgens een woordvoerder, Leticia James, had het Trump-kamp ook tot vrijdag de tijd om “verklaringen onder ede” in te dienen met betrekking tot het verzoek van de Trump Organization’s Accountability and Tax Records. Die documenten zijn volgens dezelfde bron donderdag al verzameld en geproduceerd door een extern bedrijf. De rechter moet nu beslissen of het Trump-kamp aan alle eisen heeft voldaan.

Letitia James vermoedt dat de Trump-organisatie “frauduleus” onroerend goed heeft overgewaardeerd bij het aanvragen van bankleningen en het heeft ondergewaardeerd bij de belastingdienst om lagere belastingen te betalen.

Donald Trump wordt ook geconfronteerd met een strafrechtelijk onderzoek door de procureur-generaal van Manhattan: The Trump Organization en haar chief financial officer, Allen Weisselberg, zijn beschuldigd van belastingontduiking. Ze pleiten onschuldig en het proces moet dit jaar beginnen.