Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Jack Miller’s beste tijd voor de kwalificatie in San Marino

Jack Miller’s beste tijd voor de kwalificatie in San Marino

De Australiër Jack Miller zette zaterdag de snelste tijd neer na de derde vrije training van de MotoGP San Marino Grand Prix, eerder dan zijn geplande kwalificatie vroeg in de middag in zeer onzeker weer.

Miller had een voorsprong op zijn Ducati-teamgenoot, de Italiaan Francesco Bagnaia, die op zijn best tijdens de race van zondag (14:00 uur) op zijn best als vierde zou kunnen starten vanwege een straf van drie plaatsen op vrijdag. De toekomstige vervanger van Miller in het officiële Italiaanse team in 2023, de Italiaanse Ina Bastianini (Ducati-Gresini), eindigde als derde.

De Fransman Fabio Quartararo (Yamaha), de leider in het wereldkampioenschap, is nog steeds in goede vorm met de vierde snelste tijd na de eerste drie oefensessies, onder een zeer grijze lucht en met een paar druppels regen op zaterdagochtend.

De Spanjaard Alex Espargaro (Aprilia), met een voorsprong van 32 punten op Quartararo in het kampioenschap met zeven ronden vanaf het einde van het seizoen, plaatste zich direct voor de tweede kwalificatiesessie door in de vrije training de top tien te behalen (achtste).

Francesco Bagnaia, derde in het Frans kampioenschap met 44 punten, mikt op zijn vierde overwinning in San Marino na overwinningen in Nederland, Groot-Brittannië en Oostenrijk.

De sessie van zaterdagochtend werd verreden onder het toeziend oog van Marc Marquez, die vrijdagavond de ring bereikte. De zesvoudig MotoGP-wereldkampioen heeft sinds eind mei niet meer deelgenomen aan de Grand Prix vanwege een nieuwe operatie aan zijn rechterarm. Maar hij zou dinsdag moeten deelnemen aan de officiële tests op hetzelfde circuit, met als belangrijkste doel om zich voor te bereiden op het seizoen 2023.

READ  Drieling, Keene, Holland...tops dag één

De coureurs die in de eerste drie vrije trainingen van vrijdag en zaterdag de top tien haalden, nemen direct deel aan de tweede kwalificatiesessie (Q2), die de eerste twaalf plaatsen op de startgrid bepaalt.

Anderen moeten deelnemen aan een voorbereidende kwalificatiesessie (Q1) waarvan de snelste voor het tweede kwartaal is opgesteld.