Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Jaarlijks migreren ruim 17 miljoen insecten door een kloof in de Pyreneeën

Jaarlijks migreren ruim 17 miljoen insecten door een kloof in de Pyreneeën

Op het hoogtepunt van de golf stormden er volgens een Brits onderzoek elke minuut ruim 3.000 insecten door de Bugaruelo Corridor, die slechts 30 meter breed is.

“Een sneeuwstorm van gele en witte vlinders, als een storm van bloemblaadjes.” Jaarlijks steken ruim 17 miljoen insecten een kloof in de Pyreneeën over, blijkt uit een onderzoek dat voor het eerst in detail deze grote migratie van de natuur beschrijft.

Op een warme septemberdag, in de Bugaruelopas op de grens tussen Frankrijk en Spanje, werd de Britse wetenschapper Will Hawkes omringd door een wolk van op de een of andere manier zoemende insecten. “bepaald”. Aan zijn voeten zag hij A “levend tapijt”Dat zegt de onderzoeker van de Universiteit van Exeter (Verenigd Koninkrijk), eerste auteur van de studie die woensdag verscheen in Proceedings B van de Britse Royal Society. Huisvliegen, vlinders, libellen…: Elk jaar steken meer dan 17 miljoen insecten de Pujaruelo-pas over, die slechts 30 meter breed is, volgens het werk van deze specialist in insectenmigratie.

Op weg naar het zuiden

Op het hoogtepunt van de golf stormen elke minuut ruim 3.000 mensen de bres in. Komende vanuit continentaal Europa: ga naar het zuiden. Dit fenomeen werd in 1950 gedocumenteerd door een paar Britse ornithologen Elizabeth en David Lack, die over dit fenomeen spraken. “De beroemdste immigranten aller tijden”. Maar deze massamigratie kan niet worden gekwantificeerd. Daarom is het team van onderzoekers van Will Hawks sinds 2018 elke herfst naar de Pujaruelo Pass gegaan, waar ze videocamera’s en vallen hebben geïnstalleerd waar de insecten passeren, om ze te tellen en te identificeren.

READ  Besmettingspercentage verdrievoudigt in een paar dagen in Landes

De meeste (90%) zijn zweefvliegen met oranje en zwarte strepen. Will Hawks legt uit dat deze vliegende insecten uit de vliegenfamilie zich voeden met bladluizen en daarom ideaal zijn om gewassen of tuinen te ontdoen van ongedierte. Het zijn ook getalenteerde bestuivers, en omdat ze honderden kilometers afleggen, kunnen ze betere bestuivers blijken te zijn dan bijen “relatief stabiel”hij voegt toe.

De wetenschapper, die zich baseert op een Duits onderzoek uit 2020 dat wijst op een ineenstorting van het aantal vergelijkbare soorten, zegt dat hun aantal is afgenomen als gevolg van de klimaatverandering, het gebruik van pesticiden en het verlies van leefgebieden. Volgens Will Hawks moet de migratie van halsbandzweefvliegen in het verleden dramatischer zijn geweest. Het aanbod staat nog steeds “Charme”“, merkt hij op, en raadt aan om op een zonnige dag in september of oktober naar de Pujaruelo-pas te gaan, vooral als de wind uit het zuiden waait.