Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

3 signalen die erop wijzen dat een persoon niet in goede gezondheid verkeert

3 signalen die erop wijzen dat een persoon niet in goede gezondheid verkeert

We denken misschien ten onrechte dat ze zich geen zorgen maken.

In de gezondheidszorg betekent de afkorting “AEG” “verandering in de algemene toestand”. “Het verwijst naar een groep niet-specifieke symptomen die wijzen op een algemene verslechtering van de gezondheid van een persoon.” Legt Dr. Adrien Derricks uit, huisarts en medisch directeur van het Ilsane Paris Republique Medical Centre. Deze verslechtering van de algemene toestand kan het gevolg zijn van verschillende redenen. “De eerste is een infectie, viraal of bacterieel, De dokter vervolgt. Maar ook nierziekten, hartfalen, chronische longziekten of diabetes die niet goed onder controle is.” Bepaalde soorten kanker kunnen de algehele gezondheid beïnvloeden, vooral in vergevorderde stadia.

De behandeling van AEG omvat voornamelijk overleg met een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg om een ​​gedetailleerde anamnese en lichamelijk onderzoek te verkrijgen. “We zullen bloedonderzoek, medische beeldvorming (röntgenfoto, echografie, scanner, MRI) of specifieke onderzoeken kunnen voorschrijven, afhankelijk van de symptomen en diagnostische hypothesen.” Zodra de oorzaak is vastgesteld, wordt de behandeling daarop afgestemd, of het nu gaat om een ​​infectie, chronische ziekte, kanker of een andere aandoening. “We zullen vooral waakzaam zijn als het om een ​​oudere persoon gaat die gemakkelijk uitdroogt of hartproblemen heeft.”

We kunnen de 3A-regel gebruiken om de verandering in de algemene toestand van een persoon te beschrijven. “Onder de belangrijkste typische tekenen en symptomen die verband houden met AEG zijn anorexia (afname of verlies van eetlust), gewichtsverlies (aanzienlijk gewichtsverlies – meer dan 5% van het totale gewicht – zonder wijziging van het lichaamsgewicht. Dieet of fysieke activiteit) en asthenie. (Constant gevoel van vermoeidheid en gebrek aan energie, zelfs na voldoende rust).” Het is de combinatie van deze drie signalen (maar niet altijd alarmerend) die de patiënt moet waarschuwen en hem moet aanmoedigen zijn arts te raadplegen.

READ  Astronomen maken de meest nauwkeurige foto ooit van de grootste ster in het heelal

Andere symptomen kunnen gepaard gaan met verlies van spiermassa, een laag moreel, prikkelbaarheid, slaapstoornissen, tekenen van uitdroging, een droge en broze huid en cognitieve stoornissen (concentratieproblemen, mentale verwarring of een slecht geheugen). “Vooral bij ouderen kunnen we ten onrechte geloven dat deze AEG niets is om ons zorgen over te maken en dit toeschrijven aan ouderdom, maar deze symptomen zijn een weerspiegeling van de ziekte op de gezondheidstoestand van de patiënt, en niet een fysiologisch gevolg van de hoge leeftijd.”