Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ivorianen en Malinezen zijn het eens over een gemeenschappelijk document

Ivorianen en Malinezen zijn het eens over een gemeenschappelijk document

Geplaatst in:

De reis van de Ivoriaanse ministeriële delegatie naar Bamako op donderdag 22 december is net afgelopen. Ze was vanmorgen aangekomen voor besprekingen over de vrijlating van 46 soldaten uit Ivoorkust die vijf maanden geleden in de Malinese hoofdstad waren vastgehouden. Dit is wat je moet onthouden van deze reis.

Met onze regionale correspondent, Serge Daniël

In aanwezigheid van de Togolese bemiddelaar kwamen de twee partijen – Malinees en Ivoriaans – overeen een document te ondertekenen. We hebben de details nog niet. Maar we hebben een indicatie, we herinneren ons dat Ivoorkust een paar maanden geleden categorisch een document verwierp dat hem werd voorgelegd in het kader van de zaak van de 46 soldaten.

Lees ook: De zaak van de 46 Ivoriaanse soldaten: Togo’s minister van Buitenlandse Zaken in Bamako

Als je deze keer valt, is dat omdat er door beide partijen rekening is gehouden met de zorgen. ” De werksfeer was broederlijk Commentaar van een lid van de Ivoriaanse delegatie. ” We hebben vooruitgang geboekt met het dossier zegt een officiële financiële bron.


De Ivoriaanse delegatie werd ontvangen door het hoofd van de overgangsperiode, kolonel Assimi Guetta. Een belangrijk gebaar: dezelfde delegatie mocht bij aankomst kennismaken met 46 soldaten uit Ivoorkust die vijf maanden vastzaten in Bamako.

Van een bron dicht bij de bijeenkomst, ze doen goed werk en ze waren erg blij met de bijeenkomst. Het is duidelijk dat de toekomst van de 46 militairen de komende dagen vorm krijgt. Hun sterke wens is om de eindejaarsfeesten thuis bij hun familie door te brengen.

READ  Legendarische Russische spion gearresteerd na poging het Internationaal Strafhof te infiltreren