Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Verenigde Staten beschuldigen Noord-Korea ervan wapens te leveren aan de Wagner Group

De Verenigde Staten beschuldigen Noord-Korea ervan wapens te leveren aan de Wagner Group

Ronaldo Schmidt/AFP Een soldaat staat in een straat in Severodontsk, regio Donbass, Oost-Oekraïne, 13 april 2022, terwijl Russische troepen hun campagne intensiveren om de strategische havenstad Mariupol in te nemen, als onderdeel van een breed offensief dat gepland is in heel Oost-Oekraïne. (Foto door Ronaldo Schmidt/AFP)

Ronaldo Schmidt/AFP

Op donderdag 22 december beschuldigde Washington Noord-Korea ervan wapens te hebben geleverd aan de Wagner Group. (Een soldaat staat op straat in Severodonetsk, regio Donbass, Oost-Oekraïne, 13 april 2022)

Internationaal – het Russische leger is onderworpen aan bevelen Wagner ? Op donderdag 22 december heeft het Witte Huis een ernstige waarschuwing afgegeven tegen de opkomst van de Russische paramilitaire groep Wagner, zoals hij het uitdrukte. ” Concurrentie “ van het Russische reguliere leger in Oekraïnedat nu wapens ontvangt uit Noord-Korea.

” de Noord Korea Hij overhandigde het eerst aan Wagner, die deze apparatuur betaalde. Vorige maand leverde Rusland granaten en raketten aan Wagner.zei John Kirby, een woordvoerder van de National Security Council van de Amerikaanse uitvoerende macht. De Verenigde Staten zijn van mening dat Pyongyang Plannen om meer apparatuur te leverenDat zei hij in een interview met verslaggevers.

‘Rusland is eenzaam en hopeloos’

Dit is een duidelijke schending van resoluties van de VN-Veiligheidsraad. Het feit dat president Poetin Noord-Korea om hulp vraagt, toont aan dat Rusland alleen en wanhopig is.”Van zijn kant, becommentarieerde het hoofd van de Britse diplomatie James Cleverly.

De woordvoerder van het Witte Huis schatte ook dat Wagner momenteel 50.000 soldaten in Oekraïne heeft ingezet, 10.000 huurlingen en 40.000 rekruten uit Russische gevangenissen. En dat de organisatie $ 100 miljoen per maand uitgaf aan haar activiteiten in het land.

READ  Het vliegdekschip Charles de Gaulle ingezet in de Middellandse Zee

Washington, dat al sancties heeft opgelegd aan deze huurlingenorganisatie die in veel conflictarena’s in de wereld aanwezig is, zal actie ondernemen “in de komende weken” De aanvullende actie van John Kirby. De paramilitaire groepering is actief in Syrië, Libië, Soedan en de Centraal-Afrikaanse Republiek. Hij werd op verschillende plaatsen beschuldigd van deelname aan misstanden.

“Russische mannen in de slagerij”

“Het is ons duidelijk dat Wagner op weg is om een ​​concurrentiekracht te worden voor het reguliere Russische leger en andere Russische ministeries.”merkte de woordvoerder op en benadrukte dat de invloed in het Kremlin van de leider van de groep, Yevgeny Prigozhin, slechts“verhogen”.

Maandenlang vertrouwde het Russische leger op Wagner om de gevechten in bepaalde gebieden van Donbass (Oost-Oekraïne) te leiden en in sommige gevallen gehoorzaamden Russische officieren de bevelen van Wagner., in detail door John Kirby. Hij benadrukte dat Wagner dwingt ‘Slecht uitgerust en getraind’Heeft last van “zware verliezen” op het slagveld.

Zo schatte de Amerikaanse woordvoerder dat Wagner onlangs 1.000 man had verloren in de Oekraïne. Yevgeny Prigogine, die dat niet deed “Geen respect voor mensenlevens”En de “Stuur Russische mannen naar Jazara Bakhmut.”Het is een stad in de frontlinie waar gevochten wordt, zei John Kirby.

Hij lijkt veel meer geïnteresseerd te zijn in zijn invloed in het Kremlin dan in de mannen die hij rekruteerde om in Oekraïne te vechten. Het enige waar hij om geeft, is er goed uitzien met (de Russische president Vladimir) Poetin.”bevestigt nog steeds.

Zie ook op Huff bericht: