Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ivermectine is een effectief medicijn tegen Covid?  Als een sfeer van déjà vu …

Ivermectine is een effectief medicijn tegen Covid? Als een sfeer van déjà vu …

Een paar dagen geleden, Antoine (Voornaam veranderd) Als een geval van communicatie na een avond met vrienden. Bezorgd raadpleegt hij na zeven dagen een arts in afwachting van een onderzoek. “Hij schreef ivermectine voor om me te vertellen dat als ik positief ben, ik deze behandeling moet nemen om te voorkomen dat ik ernstig ziek word.” Covid-19Vertel dit de Parijzenaar, die dan naar de ziekenboeg gaat. ‘De apotheek vertelde me dat ze net zoveel recepten zien als de mijne.’

Het Franse Geneesmiddelenbureau ANSM weigerde echter tijdelijke toestemming om deze antiparasiet, die bekend is tegen schurft, te gebruiken voor de behandeling van Covid. Als het artsen vrij staat het voor te schrijven, moeten ze het op het recept vermelden Behalve de marketinglicentie, “wordt die in feite niet vergoed. Antoine heeft er niets over gezegd.

“Het is waar dat we er twee maanden geleden meer hebben gezien”, legt Pierre Bigere, voorzitter van de Centrale Raad van het Apothekerssyndicaat, uit. Ze bevinden zich tussen een aambeeld en een hamer, omdat een apotheker zich tegen deze levering kan verzetten, maar kritiek op een doktersrecept dat de patiënt vertrouwt, ligt altijd gevoelig. Zoals Joe Deja Vu? “We hadden exact hetzelfde probleem met Hydroxychloroquine​ ​

Zijn aanhangers doen een beroep op de Wereldgezondheidsorganisatie

De afgelopen maanden heeft ivermectine emoties losgemaakt. Het wordt verdedigd door dezelfde aanhangers als hydroxychloroquine: Francois Acelino (UPR), Florian Filippo (Le Patriot), Nicolas Dupont Aignan (Debout la France). En op Twitter verscheen de hashtag “#BraveWHO” (Be Brave at WHO) met het verzoek aan de Wereldgezondheidsorganisatie om het te erkennen als een behandeling voor Covid.

READ  Het eerste licht van een spectrograaf Concerto

Op medisch gebied in Frankrijk is Gérard Modrou, een gepensioneerde urologische chirurg, de grootste advocaat. “Als ik maar één onderzoek moet noemen, het is het onderzoek dat in vier ziekenhuizen in Argentinië werd uitgevoerd. Van de 1.400 zorgverleners die het risico liepen Covid op te lopen, kregen 800 Ivermectine als voorzorgsmaatregel en 400 niet. Van de vorige daar waren er geen. Er zijn 237 gevallen!, stelt dit voormalig hoofd van het Artsenpensioenfonds.

Toen hem werd gevraagd naar zijn legaliteit als uroloog, antwoordde hij: “Eigenlijk ben ik geen specialist in infectieziekten, noch een epidemioloog. Maar als arts had ik belangstelling voor deze behandeling en heb ik eraan geoefend. Tegenwoordig zijn veel landen, de Tsjechische Republiek of Slowakije staat dit tijdelijk toe tegen Covid-19 en andere landen in het algemeen in Zuid-Amerika.

Lees ook> Covid-19: Hebben we “verhinderd dat we toegang hebben tot vroege behandeling”, zoals Francis Lallan beweert?

Gebrek aan ‘harde gegevens’

Dus, is ivermectine een serieuze gids? Geen van de door ons geïnterviewde specialisten kon dit bevestigen. “Laat me wat krachtige gegevens zien en ik zal het morgen kopen!” Behandeling van de beroemde epidemioloog Dominic Costaleula. Er zijn zoveel kleine studies, niet altijd goed gedaan, met heel weinig patiënten en doseringen en toedieningsmomenten die zo veel variëren dat je ze niet kunt vergelijken en niets te concluderen. ​

Het nieuws Coronavirus

Update over de Covid-19 pandemie

Ivermectine is echter nog steeds populair. Ik ben met hoop geboren Een Australische studie gepubliceerd in april 2020​ Het heeft in vitro een afname van de virale lading laten zien op niercellen van apen, natuurlijk, maar … in doses die giftig zijn voor mensen. Daarom is er in Frankrijk geen klinische proef uitgevoerd, legt infectieziektespecialist Yazdan Yazdanana, lid van de Wetenschappelijke Raad, uit. “Er was geen rechtvaardiging voor het gebruik ervan bij mensen, hoewel andere landen dat wel doen.” “Om dit te laten werken, zijn doses nodig die 50 tot 100 keer hoger zijn dan die voor schurft, wat niet mogelijk is. Bovendien is ivermectine getest op de hamster vertoonde geen antiviraal effect ”, zegt Matteo Mollimar, hoofd van de afdeling medische farmacologie van het Purdue University Hospital.

READ  Frankrijk bekijkt El Dorado vanaf de bodem van de zee

Een ander onderzoek in een verpleeghuis in Seine-ye Marne veroorzaakte ook opschudding. Terwijl alle bewoners werden behandeld voor schurft, hadden sommigen Covid, maar geen enkele had ernstige vormen, in tegenstelling tot die in nabijgelegen verpleeghuizen. “Dat is een goede observatie, maar het bewijst het niet”, merkt professor Frederick Addent op, een onderzoeker bij Inserm, die ook de gegevens bekeek. Over het algemeen hebben we te maken met artikelen die geen water bevatten, incl Redelijk Via sociale netwerken en samenzweerders. ”Hij voegt eraan toe dat twee andere studies, gepubliceerd in het internationale tijdschrift JAMA, met“ een methodologie van hoog niveau ”, geen effect lieten zien op het beloop van de ziekte, noch op de virale belasting.

Lees ook> Covid-19: Realiseerde professor Didier Raoult de ineffectiviteit van hydroxychloroquine?

Bij gebrek aan bewijs beveelt de Wereldgezondheidsorganisatie dit molecuul niet aan tegen Covid, noch het Europees Geneesmiddelenbureau, maar het laatste gelooft dat andere studies “noodzakelijk” zijn. Een gebrek aan bewijs werd ook gevonden door het tijdschrift van Prescrire en zelfs het laboratorium van Merck, de eerste farmaceutische groep die dit produceerde. Als dit medicijn volgens deskundigen geen uitsluitsel geeft, kan het inwerken op de door het virus veroorzaakte ontsteking. ‘Misschien … antwoordt professor Yazdan Yazdanana. Ik zal de eerste zijn die een goedkope en effectieve behandeling wil, maar wat ivermectine betreft, twijfel ik er sterk aan!’