Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De verspreiding van het virus is nog steeds belangrijk in onze regio

De verspreiding van het virus is nog steeds belangrijk in onze regio

De incidentie neemt af, maar deze afname moet met de nodige voorzichtigheid worden geïnterpreteerd. De circulatie van het virus blijft inderdaad actief in Nieuw-Aquitaine, zoals blijkt uit een stijging van het positiviteitspercentage tot 6,6% (versus 5,2% in week 13).

Zoals elke week publiceert Public Health France de laatste cijfers over het virus in onze regio. Waakzaamheid blijft essentieel.

De mate van positiviteit is hoog in alle leeftijdsgroepen

De incidentie neemt af tot 197,6 / 100.000 inwoners (vergeleken met 225,7 na 13 weken), maar deze afname moet met de nodige voorzichtigheid worden geïnterpreteerd. De circulatie van SARS-CoV-2 blijft zeer actief in de regio met een incidentie van 197,6 / 100.000 mensen. Het aantal gevallen is inclusief Pasen, met een sterke daling van de screeningactiviteit tijdens deze feestdag, en de sluiting van scholen vanaf 2 april, wat leidde tot het stopzetten van screeningcampagnes, aangezien in deze instellingen uitgebreide controles werden georganiseerd. De afname van de incidentie weerspiegelt dus niet de huidige dynamiek van de epidemie.

Deze afname van de infectiegraad is mechanisch omdat de test is afgenomen. We moeten waakzaam zijn. Volgende week leren we meer.

Sophie Lario, Public Health France in Bordeaux

Het positiviteitspercentage neemt toe en blijft na de 14e week boven de aandachtsdrempel van 5,0%. De circulatie van het virus blijft inderdaad actief in Nieuw-Aquitaine, zoals blijkt uit een stijging van het positiviteitspercentage met 6,6% (vergeleken met 5,2% in week 13). ​

Grafisch ontwerp door Sarah Pauline – De mate van positiviteit in de departementen van Aquitaine in vergelijking met voorgaande weken – Bron Volksgezondheid Frankrijk –

READ  Wanneer de natuur ons onverwachts te hulp schiet

De hoogste incidentie blijft voor mensen tussen de 15 en 44 jaar (287,3 / 100.000 inwoners). De mate van positiviteit stijgt in alle leeftijdsgroepen, behalve voor degenen ouder dan 75 jaar, waar het stabiel blijft.

De incidentie is lager in de helft van de provincies van de regio Nouvelle-Aquitaine: Charente (-21%), Corrize (-20%), Dordogne (-26%), Gironde (-21%), Lot-et-Garonne (-12 %).) En de Pyrenees Atlantique (-18%). Aan de andere kant steeg het in Cruz (+ 29%) en bleef het relatief stabiel in andere. Het detectiepercentage daalde in alle secties in week 14: Gironde (-36%), Landes (-35%), Dordogne, Lot-e-Garonne en Pyrenees-Atlantische Oceaan (-34%).

Positieve impact van nationale inperkingsmaatregelen

Op 11 april werden 1.344 mensen in het ziekenhuis opgenomen, waaronder 265 op de intensive care of intensive care (+28 vergeleken met week 13).
De bedbezetting voor Covid-19, exclusief transfers, heeft de neiging toe te nemen. Van de tests die in week 14 (5-11 april) werden uitgevoerd, bedroeg het verdenkingspercentage voor de Engelse variant 85,5% en voor de zogenaamde “Zuid-Afrikaanse” of “Braziliaanse” variant 3%.

De epidemiologische remmaatregelen die op 3 april werden ingevoerd, lijken een positief effect te hebben, maar de afname van de screening tijdens deze periode maakt interpretatie moeilijk, dus analyse van de geconsolideerde gegevens voor week 15 zal het mogelijk maken om een ​​stabieler beeld van het gebied te krijgen. Dynamiek.

De dynamiek is overtuigend. De incidentie is laag, maar blijft mild, in tegenstelling tot de vorige twee opsluitingen.

Sophie Lario – Volksgezondheid in Frankrijk in Bordeaux –

De vaccinatiegraad is een van de hoogste in het land

Op 15 april hadden 1.224.619 nieuwe Aquitans ten minste één dosis vaccin ontvangen (20,4%) en 413.395 kregen beide doses (6,9%). Nouvelle-Aquitaine blijft het meest versterkte gebied na de regio’s Ile-de-France en Auvergne-Rhône-Alpes.

READ  Wat zijn in Frankrijk verplichte vaccinaties en voor wie zijn ze bedoeld?

Van de mensen die ten minste één dosis van het vaccin kregen: 65% werd gevaccineerd met Pfizer-BioNTech, 27,7% met AstraZeneca en 7,3% met Moderna. Merk op dat 98% van de EHPAD / ULSD-bewoners één dosis van het vaccin ontving en 78,1% van de twee doses.

In totaal ontving 69% van de 75-plussers een dosis van het vaccin. De vaccinatiegraad in Nouvelle-Aquitaine blijft een van de hoogste op het nationale grondgebied.