Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Duizenden “kokende” melkwegstelsels werden verrast door de rand van het universum

Toen ons universum jong was, vormden zijn sterrenstelsels sterren. Veel sterren. Dit zijn de ongeziene beelden vanInternational Low Frequency Group (Lovar) onthullen vandaag. Tienduizenden kokende sterrenstelsels.

L ‘International Low Frequency Group (Lofar) is een groot netwerk van 70.000 Radioactieve endoscopen Wijdverbreid in Europa. Dankzij hem konden onderzoekers adembenemende foto’s bemachtigen – wat leidde tot de publicatie van talrijke wetenschappelijke artikelen in een speciale uitgave van het tijdschrift. Astronomie en astrofysica Tienduizenden sterrenstelsels behoren tot de verste van ons, de Melkweg. In de tijd dat het universum jong was, was het nog maar ongeveer drie miljard jaar oud, en toen vormden de meeste sterrenstelsels sterren.

“Als we met een radiotelescoop naar de lucht kijken, zijn de helderste dingen die we zien zwarte gaten Enorm in het centrum van sterrenstelsels. Onze beelden zijn echter zo diep dat de meeste dingen die ze laten zien sterrenstelsels zijn zoals de onze, de Melkweg, die zwakke golven uitzenden. radio- Wie verraadt Stervormingen RennenPhilip Best, een onderzoeker aan de Universiteit van Edinburgh, zegt in een persbericht van het Nederlands Instituut voor Radioastronomie (Astron) dat het Louvre beheert.

Spannende ontdekkingen in perspectief

Achter deze foto’s schuilen veel geheimen. Allereerst een hoge gevoeligheid van Lofar. Toen werd de enorme uitgestrektheid van de lucht waargenomen. Ongeveer 300 keer de afmetingen Volle maan​ Een regio die herhaaldelijk werd waargenomen om meer dan 4 petabytes aan gegevens te verzamelen – het equivalent van een miljoen DVD En maak een foto met een lange belichtingstijd. Dan het feit dat radiogolven de stofomhullingen binnendringen die rond de gevormde sterren cirkelen.

READ  Mysterieuze geluiden opgepikt door wetenschappelijke ballonnen in de stratosfeer: wat we weten

Na vergelijking met waarnemingen van andere golflengten, stelt dit werk onderzoekers nu in staat om een ​​nieuwe relatie tussen de twee te suggereren Radio uitzending Een melkwegstelsel en zijn stervormingssnelheid, evenals een nauwkeurige meting van het aantal nieuwe sterren dat zich vormt in het jonge universum.

Merk op dat de onderzoekers tegelijkertijd ook aan andere onderwerpen werkten. Ze ontdekten bijvoorbeeld een bestand Dwergster Rode show Uitbarstingen Radio uitzending. Een beetje zoals Jupiter. Het kan het resultaat zijn van een interactie tussen de ster en een onbekende planeet.

Futura in de sterrenEen niet te missen ontmoetingsplek voor liefhebbers van astronomie en ruimte. Ontmoet ons elke 1e van de maand voor een volledige rondleiding door de astronomische kalender van de maand, met tips over de beste manier om te observeren wat er in de lucht gebeurt. Je krijgt elke 15e van de maand een speciale aflevering aangeboden om meer te weten te komen over een specifiek object of specifieke gebeurtenis met astronomisch en ruimte-nieuws.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?