Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Fossiele stralingskosmoloog Cecil Reno is overleden

Fossiele stralingskosmoloog Cecil Reno is overleden

Het was jammer dat Futura uit een persbericht van het Laboratorium voor Subatomaire Fysica en het Universum (LPSC) in Grenoble hoorde dat Cecil Reno dood was. De kosmoloog, een belangrijk lid van Frankrijk op de Planck-missie om fossiele straling te bestuderen, gaf ons verschillende interviews en had een blog voor Futura.

U zult ook geïnteresseerd zijn


[EN VIDÉO] Geheimen van de Planck-missie
De Planck-satelliet is een formidabel, retrograde apparaat dat veel geheimen over de oorsprong, structuur en samenstelling van het universum kan onthullen. Kosmologen en astrofysici gebruikten het om het hemelsgewelf met ongeëvenaarde nauwkeurigheid in kaart te brengen, temperatuurschommelingen en polariseren ’s werelds oudste licht, de fossiele stralen. Deze video, geproduceerd door HFI-Planck en Communicatiebureau Canopée, met de hulp van Jean Mouette van IAP (Institut d’astrophysique de Paris), legt uit waar deze missie uit bestaat.

Hoe dieper het blauw, hoe meer de mens tot de oneindigheid wordt aangetrokken en in hem een ​​verlangen naar zuiverheid en een verheven doel wakker schudt. Het is de kleur van de lucht, zoals we ons die voorstellen, op de klank van het woord lucht. Extract Spiritualiteit in de kunst, vooral in de schilderkunstVasily Kandinsky.

Dit citaat is door Cecil Renault gekozen om het te benadrukken De jouwe vanuit een kosmisch standpunt, De blog die haar sinds 2014 nomineert voor Futura. Helaas zal ze daar geen nieuwe posts plaatsen omdat ze op 5 april 2021 omkwam bij een verkeersongeval.

Het is een nog pijnlijkere tragedie waarin haar twee kinderen bij haar waren Zinnen En ze raakten ernstig gewond.

Futura werd er erg door beïnvloed omdat we het een beetje wisten, omdat de wereld van de kosmologie dat was Blanken Zoals we zeggen, betekent dit dat een lid van Planck-missie Die als nooit tevoren de fossiele straling heeft bestudeerd die het achterliet de grote explosieHij nam de tijd om onze vragen te beantwoorden toen de resultaten van deze toewijzing achteruit gingen.

READ  Dit is wat je doet

Een andere reden waarom Cecil Reno zo dicht bij Futura stond, was dat ze een vrouw wasAurelin Barrow Aan wie Futura veel artikelen te danken heeft en A. Blog of notitie​ Dus denken we ook aan deze verdrietige momenten die de familie en geliefden van Cecil en Aureline hebben meegemaakt.

Kosmoloog en astrofysicus Cecil Reno sprak met ons over de wetenschap in deze video en vooral over de Planck-missie. © Rhône-Alpes-astrofysica

Om haar te eren, is hier een presentatie van haar reis die ze maakte op haar blog:

In de vijfde klas wilde ik “astrofysicus” worden. Het samenvoegen van deze twee woorden, het feit dat we hebben lichaamsbouw “Uitgevonden” op aarde stelt ons in staat het leven en de samenstelling van sterren te begrijpen Melkwegstelsels Verblind me. Door documentatiecentra te doorzoeken (het was eerder Internet !) Ik vond – en ik herinner me de zin nog min of meer – “We verdienen de titelAstrofysicus Op bac + 10 / bac +12. ”Ik zat in bac -5. Het leek me even futuristisch als pensionering en duidelijk gereserveerd voor uitzonderlijke mensen …

Nou, heel erg, ik zou tevreden zijn met artikelen uit tijdschriften en Uitstoot Met Hubert Reeves

Et puis finalement, ma grande kans: ma math sup ‘dans un grand lycée parisien s’est mal passée … et me voilà en 2ième année à Jussieu, ne sachant rien ni des formations ni du système, je voulais juste “faire de Fysica. ” Door gesprekken met andere studenten leerde ik dat er een DEA is in de astrofysica. Fantastisch! Ik wil gaan ! Ik zit al in het baccalaureaat + 2, halverwege is eindelijk voorbij …

Dus ik ga verder met basisfysica. Redelijkerwijs kies ik opties die nuttig zijn voor astronomie, maar mogelijk ook nuttig zijn in het echte leven: RöntgenfotoAtmosferische fysica. En natuurlijk astrofysica. Zelfs veranderingen in coördinaten of morfologische classificatie van sterrenstelsels, het is cool!

Eindelijk de DEA van de astrologische “de Meudon”. Op weg naar de les waren we vol ontzag voor de kantoren van onze favoriete kosmologen. Een van de grootste momenten: theatrale lessen door Jean-Pierre Chaise, allemaal relatief in drie keer 1u30 elk Tipu Damour (We klaagden over het krijgen van meer lessen en kregen te horen dat we ons geluk niet kenden) of, als kerstcadeau, een les over inflatie door Hubert Reeves. Behalve dat, de Spanning Toekomst: ontvang een studiebeurs om een ​​scriptie te doen …

Werk natuurlijk, maar ook geluk is essentieel. Mijn proefschrift werd gepresenteerd in uitstekende omstandigheden vanuit alle perspectieven – onderwerp, supervisie en kwaliteit van expertise. Mijn eigenaardigheid: een astronomische opleiding en een scriptie in het deeltjesfysica lab (over research Zwarte substantie In de vorm van compacte objecten met het effect van microzwaartekrachtlenzen). Ze waren het begin van astronomische deeltjes – die tot nu toe geen officiële naam hadden. Het was geen account, alleen een resultaat: Donkere materie leek mij een van mijn aantrekkelijkste onderwerpenDe data-analyse die me het meest beviel, het proefschrift werd voorgesteld aan de afdeling deeltjesfysica van Saclay en ze wilden me …

Na een jaar in Parijs en een jaar in Heidelberg als doctor in de gamma-astronomie, was de positie van “Astronomy in the Particle Physics Laboratory” open. Het is mijn kans, misschien mijn enige kans op mijn reis tussen intervallen zodat je het niet mist … Het werkt, ik werd een “astrofysicus” !!!! Zoals mogelijk is … Nu moeten we dit voorrecht verdienen.

Nog twee jaar gamma-astronomie in Parijs en daarna lid geworden van Grenoble (er is niet alleen astronomie in het leven …) en de Archeops-Planck-groep van het Laboratorium voor Subatomaire Fysica en Kosmologie. Het is veertien jaar fossiele straling voorbij (en twee jonge collega’s). De plankervaring, ik kom er in een paar posts natuurlijk op terug, maar de site www.planck.fr Het bevat eigenlijk veel informatie (hoop ik!).

Over een paar maanden begint een nieuw avontuur LSSTDe grootste CCD-camera ter wereld die de helft van ons zichtbare universum volgt over tien miljard jaar, meer dan tien dagen …

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?