Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Weersvoorspelling voor mei 2021

Weersvoorspelling voor mei 2021

Het eerste deel van april is heel bijzonder, zo niet historisch. De eerste paar dagen waren zelfs uitzonderlijk heet en er werden veel maandelijkse warmterecords verbroken. Slechts een paar dagen later werden in Frankrijk koude records verbrijzeld met merkbare late vorst die helaas rampzalige gevolgen had voor de landbouw. Dit significante temperatuurverschil is doorgaans het type gebeurtenis dat niet in langetermijntrends voorkomt. In feite hebben de trends de prognose over een periode van enkele weken afgevlakt. Vandaar dat heel heet en dan heel koud uiteindelijk min of meer tijd binnen de parameters bereiken (koude en warmte heffen elkaar op).

Tijd om naar de seizoenspatronen voor mei te kijken. Laten we nogmaals bedenken dat het doel is om een ​​signaal te zien dat de hele maand beslaat. Dit zou de extremisten zelfs gedurende de maand kunnen maskeren. Als we naar de seizoenspatronen kijken, lijkt er een heel duidelijke trend te ontstaan.

Kaart: Tropicaltidbits

Eenvoudigheidshalve geeft de bovenstaande kaart de drukafwijking op hoogte weer. Hoe verder we richting de rode kleur gaan, hoe meer de richting contra-wervelend is en vice versa, het blauw vertoont een herhaling van lage druk. Men kan gemakkelijk de lage druk anomalie in de buurt van Portugal opmerken die zich naar Spanje kan uitstrekken. De hoge druk wordt naar het noorden geduwd richting IJsland en Scandinavië en ook richting Oost-Europa.

Wetende dat depressie op ons halfrond tegen de klok in draait, zouden we over het algemeen in zuidwestelijke richting zijn. Deze stroming kan vaak een lage druk zijn in relatie tot de nabijheid van lage drukken naar Portugal en Spanje. Daarom zal deze context leiden tot extreem winderig weer, vooral in de zuidelijke helft van Frankrijk en Spanje. Het kan al eind april beginnen.

READ  Een adequate vaccindosis voor mensen onder de 21 jaar, volgens de Wereldgezondheidsorganisatie

Kaart: Tropicaltidbits

Op onderstaande kaart zijn de neerslagafwijkingen voor de periode 27 april t / m 4 mei weergegeven. We kunnen duidelijk een heel nat bord zien boven Portugal, Spanje en een groot deel van Zuid-Frankrijk. Dit bevestigt de circulatie van depressies tussen de Middellandse Zee en Portugal, wat leidt tot turbulent en mogelijk stormachtig weer in deze gebieden met rustiger weer in het noorden. Wat betreft de temperaturen, het zou over het algemeen warm moeten zijn met een instroom vanuit het zuidwesten, wat resulteert in warme temperaturen. Sommige koude periodes zijn mogelijk achter onrust.

Hoewel het paradoxaal lijkt, moeten we uiteindelijk dezelfde rotatie van de atmosfeer handhaven als op dit moment. Momenteel brengen de koude druppels ons koud weer, maar hun positie kan veranderen om ons geleidelijk meer stormachtig weer te geven. Seizoensvoortgang is een belangrijk onderdeel. Deze koude lucht op grote hoogte zal in de loop van april tot mei steeds warmere lucht op de grond tegenkomen. Thermisch contrast zal toenemen en geschikt zijn voor guur weer.