Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Italië herhaalt en zegt nee tegen het verbod op thermo-elektrische voertuigen in 2035

Italië herhaalt en zegt nee tegen het verbod op thermo-elektrische voertuigen in 2035

Volgens het Italiaanse ministerie van Milieu en Energiezekerheid is het verbieden van thermo-elektrische voertuigen vanaf 2035 verkeerd.

Op 14 februari stemde het Europees Parlement voor een verbod op de productie van thermo-elektrische voertuigen (benzine en diesel) vanaf 2035. Maar hier is het dan, Niet alle Europese landen zijn het daarmee eensTe beginnen met Italië, dat via het ministerie van Milieu en Energiezekerheid aankondigde zich tegen dit verbod te zullen verzetten tijdens de bijeenkomst van ambassadeurs van landen van de Europese Unie (Coreper), die op 3 maart zal plaatsvinden.

De elektrische auto mag niet de enige oplossing zijn

Hoewel Italië de doelstellingen voor koolstofarm maken deelt, wil het land dat ook “Een economisch duurzame en sociaal rechtvaardige transitie” Om negatieve gevolgen voor de werkgelegenheid te voorkomen. Het ministerie denkt van wel Elektrische voertuigen in transitie zouden niet de enige manier moeten zijn om de doelstelling van nulemissie te bereiken.

“De rationele keuze voor technologieneutraliteit in het licht van gemeenschappelijke milieudoelstellingen moet de lidstaten in staat stellen alle oplossingen te gebruiken om de vervoerssector koolstofvrij te maken, rekening houdend met de verschillende nationale realiteiten en met een meer geavanceerde planning van deadlines”kunnen we lezen in ps.

Minister van Milieu en Energiezekerheid, Gilberto Becchetto Frattin, denkt van wel “Het gebruik van hernieuwbare brandstoffen die compatibel zijn met warmtemotoren zal bijdragen aan het verminderen van de uitstoot zonder dat burgers onhaalbare economische offers moeten brengen.”.

Duitsland en Polen treden op

Van zijn kant schreef Matteo Salvini, vicepremier en minister van Infrastructuur en Transport op Twitter: “Een schoner milieu, ja, maar zonder miljoenen mensen werkloos te maken. De transitie is goed, maar zonder China met handen en voeten op de knieën te krijgen. Elektriciteit alleen al is een enorm geschenk aan China en het verlies van honderdduizenden banen. De milieutransitie moet gepaard gaan met geen boetes of verboden.De benzine- en dieselauto’s over een paar jaar verbieden is waanzin die het milieu niet ten goede komt en China niet rijker maakt..

Italië staat niet alleen in deze kruistocht, Ook Duitsland is tegen dit verbod, net als Polen en Bulgarije.

READ  De Clubhouse-chat-app is nu voor iedereen beschikbaar