Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Italiaanse Grand Prix |  Max Verstappen is voorbestemd om op Monza Formule 1-geschiedenis te schrijven

Italiaanse Grand Prix | Max Verstappen is voorbestemd om op Monza Formule 1-geschiedenis te schrijven

Er is geen betere plek dan de “Temple of Speed” van Max Verstappen om een ​​Formule 1-record te vestigen met 10 opeenvolgende overwinningen.


Als hij komend weekend de Italiaanse Grand Prix op Monza wint, zal de Nederlander de grens verbreken die hij deelt met Sebastian Vettel. De overwinning zou komen op het circuit waar Vettel in 2008 de eerste van zijn 53 overwinningen behaalde.

Na zijn pensionering domineerde Vettel de Formule 1 en won hij vier opeenvolgende wereldtitels met Red Bull, waarvan de laatste in 2013, toen hij negen races op rij won.

Vettel was de eerste ster van Red Bull in zijn eerste tijdperk van overtreffende trap, maar Verstappen liet hem achter zich. Vettel leek alleen onweerstaanbaar als hij op zijn best was, maar Verstappen leek meestal onaantastbaar.

Door de overwinning van Verstappen tijdens de Nederlandse Grand Prix op zondag in de regen kwam hij samen met Vettel op de Formule 1-records met negen opeenvolgende overwinningen in een seizoen, wat zijn totaal op 46 overwinningen bracht. Met nog vele jaren voor de boeg, is de 25-jarige Nederlander klaar om de winning streak van Vettel in zijn carrière te verpletteren.

Mercedes-coureur Lewis Hamilton is houder van de Formule 1-records met 103 overwinningen en 104 poleposities. Maar zelfs de zevenvoudig Formule 1-kampioen heeft nooit meer dan vijf opeenvolgende overwinningen behaald tijdens zijn gouden periode bij Mercedes, wat hij tweemaal deed tegen het einde van zijn titelcampagnes in 2014 en 2020.

Het zijn details die Verstappen nooit lijken te ontgaan.

READ  "Bevestig onze voortgang"

Hoewel sommige waarnemers zeggen dat het gemakkelijker voor hem is omdat hij een snelle en betrouwbare auto heeft, reageert hij op dit argument met een scherpe herinnering aan vervlogen jaren.

“Ik denk dat er auto’s zijn die in het verleden dominanter waren dan wij nu en dat niet lukten door negen keer op rij te winnen”, aldus Verstappen. het team. “Zo eenvoudig is het nooit.”

De drang van Verstappen naar een derde opeenvolgende titel lijkt al duidelijk, aangezien hij een voorsprong van 138 punten heeft op de als tweede geplaatste Red Bull-teamgenoot Sergio Perez. Hij ligt Perez dit jaar met 11-2 voor in overwinningen, waardoor de kloof tussen hen groter wordt qua prestaties.

Verstappen was nog maar 9 jaar oud en leerde karten toen Fernando Alonso in 2006 zijn tweede Formule 1-titel won.

De 42-jarige Spanjaard wordt beschouwd als een van de grootste talenten van zijn generatie, een bekwaam vakman, een bekwaam tacticus en een bedrevenheid in alle omstandigheden.

Alonso strijdt al twee decennia tegen de besten en heeft Verstappen geprezen.

“Soms onderschatten we wat Max bereikt”, zegt Alonso, die in tien jaar slechts 32 raceoverwinningen heeft behaald.

“Ik denk dat het erg ingewikkeld is om die controle te winnen in welke professionele sport dan ook.”