Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Israël ziet mogelijk verband tussen het Pfizer-vaccin en enkele gevallen van myocarditis

JERUZALEM (Reuters) – Het Israëlische ministerie van Volksgezondheid zei dinsdag dat het had ontdekt dat een klein aantal gevallen van carditis, voornamelijk gezien bij jonge mensen die het Pfizer COVID-19-vaccin in Israël kregen, mogelijk verband hield met hun vaccinatie.

Pfizer zei in een verklaring dat het op de hoogte was van Israëlische observaties van myocarditis, wat bevestigt dat er geen oorzakelijk verband was met zijn vaccin.

Het laboratorium voegde eraan toe dat bijwerkingen nauwkeurig worden onderzocht en dat Pfizer regelmatig samenkomt met de afdeling Vaccinveiligheid van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid om de gegevens te beoordelen.

Het ministerie zei dat er tussen december 2020 en mei 2021 in Israël 275 gevallen van myocarditis werden gemeld onder meer dan 5 miljoen mensen die waren gevaccineerd, en onthulde de resultaten van een onderzoek dat de zaak moest onderzoeken.

Volgens de studie uitgevoerd door drie teams van experts, brachten de meeste patiënten met carditis niet meer dan vier dagen door in het ziekenhuis en werd 95% van de gevallen als mild geclassificeerd.

De studie “vond een mogelijk verband tussen het ontvangen van de tweede dosis (van het Pfizer-vaccin) en het ontstaan ​​van myocarditis bij mannen van 16 tot 30 jaar”, zei hij in een persbericht.

Volgens de resultaten werd dit verband meer waargenomen bij mannen van 16-19 jaar dan bij andere leeftijdsgroepen.

(Jeffrey Heller, Franse versie door Camille Raynaud)

READ  Diepgaande massa-optimalisatie 1.5 TSI ACT 150 pk