Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Arbeidsongevallen geïdentificeerd bij Amazon voorafgaand aan de jaarlijkse promoties

“Werknemers op Amazon-sites lopen steeds meer ernstige verwondingen op dan andere bedrijfsmagazijnen”, zei een coalitie van vakbonden in een dinsdag vrijgegeven rapport.

Amazon wordt opnieuw beschuldigd door Amerikaanse vakbonden van het niet bieden van adequate bescherming aan zijn werknemers Arbeidsongeval In zijn magazijnen terwijl het zijn enorme jaarlijkse verkoopoperatie nadert.

“Werknemers op Amazon-sites raken vaker gewond en lopen een groter risico dan verwondingen in magazijnen van andere bedrijven.”, bevestigt de coalitie van vakbonden, het Centrum voor Strategische Planning, in een dinsdag gepubliceerd rapport. Volgens deze studie was in het afgelopen jaar bijna 6% van de werknemers in de sorteercentra van de e-commercegigant het slachtoffer van een ongeval dat hen dwong te pauzeren of een andere, minder fysiek beperkende positie in te nemen. “Dit percentage ligt circa 80% hoger dan alle andere werkgevers met magazijnen in 2020”Het rapport gaat verder.

Het bedrijf zal deze maand “Prime Day” organiseren, een enorme promotie-oefening die elk jaar versterking van zijn teams vereist. “We hebben ons toegewijde team voor gezondheid en veiligheid op het werk uitgebreid tot meer dan 6.200 medewerkers en hebben in 2020 meer dan $ 1 miljard geïnvesteerd in nieuwe veiligheidsprocedures”, Kelly Nantel, een woordvoerster van de groep, reageerde op verzoek van AFP.

Amazon profiteerde van de pandemie door vorig jaar 500.000 mensen over de hele wereld in dienst te nemen om aan de stijgende vraag te voldoen. Het heeft de ervaring getransformeerd met verbluffende resultaten en is blijven investeren in al zijn segmenten, van zijn eigen e-commerceplatform tot cloud (remote computing) en entertainment (net gekocht MGM Studios).

READ  "Recordpercentage ontslagen"

‘Wanhopige situatie’

Maar het succes bij de consument verhult niet zijn teleurstelling bij de autoriteiten en het maatschappelijk middenveld, die het beschuldigen van misbruik van machtspositie, concurrentieverstorende praktijken en barre arbeidsomstandigheden. “Deze gegevens zouden als waarschuwing moeten dienen, het laat zien hoe wanhopig de situatie is.”Debbie Berkowitz van NELP, een vereniging die opkomt voor de rechten van werknemers, merkte op. De Seattle-groep heeft opgeroepen om een ​​einde te maken aan het systeem van controletafels in magazijnen, dat werd bekritiseerd vanwege zijn striktheid.

In april daarna Mislukte poging om te organiseren Voor een winkel in Alabama – die Amazon’s eerste in de VS zou worden – schreef oprichter en president Jeff Bezos: ‘We moeten het beter doen voor onze medewerkers’in haar jaarlijkse brief aan de aandeelhouders. “We zullen de beste werkgever en de veiligste plek om te werken op aarde zijn”Dat beloofde hij, met name wijzend op maatregelen die al zijn genomen of worden genomen om het risico op musculoskeletale aandoeningen die samenhangen met repetitieve taken te verminderen.