Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Elon Musk gedagvaard door de Amerikaanse beursagent voor twee tweets

De betrekkingen tussen de Securities and Exchange Commission en Elon Musk zullen naar verwachting niet snel verbeteren. De Amerikaanse beurspolitieagent vindt opnieuw dat de CEO van Tesla de in 2018 ondertekende overeenkomst met betrekking tot zijn communicatie op Twitter niet is nagekomen.

Elon Musk, CEO van Tesla, heeft twee keer een overeenkomst geschonden die is ondertekend tussen zijn bedrijf en de SEC, de Amerikaanse beurspolitieagent, met betrekking tot zijn gebruik van Twitter, volgens documenten van federale instanties uit 2020. De Wall Street Journal.

vriendschappelijke overeenkomst

Als onderdeel van deze overeenkomst, In der minne gevonden in september 2018Elon Musk heeft gezworen om goedkeuring te krijgen van de advocaten van Tesla voordat hij informatie op Twitter plaatst die waarschijnlijk van invloed is op de aandelenkoers van de fabrikant van elektrische auto’s. Een paar maanden geleden plaatste Elon Musk een tweeten Beweren dat hij dacht “Tesla verlaat de beurs voor $ 420 per aandeel”Toevoegen dat de financiering was “inhoud”. Vervolgens gaf hij, op basis van de mening van de meerderheid van de aandeelhouders, aan dat Tesla Je blijft uiteindelijk op de aandelenmarkt. Maar ondertussen is de aandelenkoers van Tesla omhooggeschoten, wat heeft geleid tot rechtszaken van de SEC voor mogelijke marktmanipulatie.

Na een paar maanden onderhandelen bereikten de twee partijen een akkoord dat een mogelijk ernstige rechtszaak tegen Elon Musk vermijdt. En dat zonder schuld toe te geven of te ontkennen. Tesla betaalde 20 miljoen dollar aan boetes, net als Elon Musk, die ook zijn stoel als voorzitter moest verlaten. De ondertekening van de overeenkomst weerhield de CEO er echter niet van zijn ongenoegen te uiten en weer plagen Na een paar dagen.

READ  Platform om klachten van vergeten begunstigden te ontvangen

Twee nieuwe tweets zijn problematisch

nieuwe aflevering binnen februari 2019, toen Elon Musk de Securities and Exchange Commission opnieuw van streek maakte door te tweeten dat Tesla in 2019 500.000 voertuigen zal produceren. In zijn officiële mededeling vertelde de automaker aandeelhouders dat het productiedoel voor dit jaar 400.000 voertuigen was. De SEC bevestigde dat geen enkele advocaat de authenticiteit van de tweets van Elon Musk had geverifieerd voordat ze werden gepost. Op basis van de beslissing van een federale rechter na dit “incident”, moet de overeenkomst die tussen de twee partijen is ondertekend, nu specificeren dat voor elke tweet die verwijst naar productiedoelen, nieuwe bedrijfssegmenten en de financiën van Tesla de validatie van advocaten vereist is.

maar vandaag De Wall Street Journal We weten dat de Securities and Exchange Commission opnieuw contact heeft opgenomen met Elon Musk en Tesla om te vragen. De beursagent had Tesla twee berichten gestuurd, in augustus 2019 en in mei 2020. Hij zou bevestigen dat twee tweets – maandag Op het productievolume van de zonnedaken van het bedrijf en andere op de aandelenkoers – behandelde zaken met betrekking tot Tesla’s productiedoelen en financiën, en heeft niet het overeengekomen verificatieproces van Tesla’s advocaten doorlopen Het bedrijf zou hebben geantwoord dat deze tweets geen validatie behoeven, omdat ze alleen de ambities en persoonlijke meningen van Elon Musk weerspiegelen.

Tesla moet ‘zijn positionering heroverwegen’

De Hoge Raad voor Onderwijs zegt: ‘Erg bezorgd’ vanaf hier “bepaling” Van Tesla om te beweren dat de deal niet is verbroken, terwijl Elon Musk zou zijn blijven weigeren zijn tweets naar Tesla’s advocaat te sturen, meldt Business Daily. Aan de kant van de laatste wordt geschat dat: “Het toevallige karakter van deze onderzoeken maakt ons erg bezorgd dat de Securities and Exchange Commission zich op de heer Musk richt voor een ongepast doel.”.

Het geschil heeft nog geen juridische gevolgen gehad. Het zou gewoon zijn geëindigd met een nieuwe brief van de SEC die Tesla aanspoorde om dit te doen “Heroverweeg zijn standpunt over dit onderwerp door maatregelen te nemen om de communicatiecontroles en -procedures te implementeren en te handhaven om schade voor aandeelhouders te voorkomen.”.

Het lijdt geen twijfel dat de betrekkingen tussen Elon Musk, Tesla en de SEC niet snel zullen verbeteren. Vooral sinds begin 2021, toen Tesla aankondigde Investering van $ 1,5 miljard in Bitcoin Nadat Elon Musk op grote schaal cryptocurrency promootte, dachten veel waarnemers dat het niet onlogisch zou zijn om te zien dat de Amerikaanse beursagent een nieuw onderzoek tegen hem zou openen.

READ  Spanningen op de top over de strategische toekomst van het technologische blok