Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Arbeidstekorten zorgen ervoor dat bedrijven niet volledig kunnen herstarten

Arbeidstekorten zorgen ervoor dat bedrijven niet volledig kunnen herstarten

Amerikaanse bedrijven worstelen met het werven en herstarten op volle snelheid, ondanks de nu hoge vaccinatiegraad waardoor de economische activiteit kan worden hervat, volgens een rapport van de Amerikaanse Centrale Bank (Fed).

“Het is voor veel bedrijven moeilijk om nieuwe werknemers aan te nemen, vooral laagbetaalde werknemers, chauffeurs (…) en geschoolde verkopers. Het gebrek aan kandidaten voor een baan heeft sommige bedrijven ervan weerhouden hun productie te verhogen”Soms zelfs forceren om hun werkuren te verminderen, bevestigt de Federal Reserve in haar Beige Book, een intercompany-studie. Zo, Een groeiend aantal bedrijven Bied financiële beloningen en hogere salarissen om sollicitanten aan te trekken. “Loongroei is bescheiden”, beschrijft de Federal Reserve, maar bedrijven verwachten dat de problemen de komende maanden zullen aanhouden.

Nu meer dan de helft van de Amerikaanse volwassenen volledig is gevaccineerd, begint de economische activiteit aan te trekken. De werkgelegenheid is verbeterd, vooral in restaurants, hotels en detailhandel, zei de Fed in dit onderzoek dat tussen half april en 25 mei werd gehouden. Een teken van een herstel van de bedrijvigheid, de vraag naar vervoersdiensten, behalve in havens, “Buitengewoon hoog”Dat bevestigt de Federal Reserve.

Dit tekort aan arbeidskrachten is enkele maanden geleden begonnen, terwijl ongeveer 16 miljoen mensen nog steeds een werkloosheidsuitkering ontvangen. Er blijven gezondheidsproblemen bestaan, en niet alle scholen zijn fulltime heropend, waardoor de ouders voor problemen met de kinderopvang komen te staan. Bovendien wijzen de Republikeinen met de vinger naar de royale werkloosheidsuitkeringen die worden uitbetaald in het licht van Covid-19, wat volgens hen mensen ontmoedigt om weer aan het werk te gaan. Deze aanvullende hulp wordt vanaf juni of juli in de door hen bestuurde staten stopgezet.

READ  Markten: druk neemt af na overname Credit Suisse door UBS - 20-03-2023 15:15

Investeer in opleiding

De Amerikaanse Kamer van Koophandel doet een beroep op de federale regering, gekozen vertegenwoordigers in het Congres en gouverneurs om bedrijven te helpen dit tekort aan arbeidskrachten te overwinnen. Het pleit daarom onder meer voor de toewijzing van fondsen voor opleiding in de werkgelegenheidssectoren, de ontwikkeling van financieel betaalbare kinderopvangsystemen en de bredere openstelling van de grenzen voor migrerende werknemers.

Het aantal banen dat in mei is gecreëerd, wordt vrijdag bekend gemaakt, samen met het werkloosheidspercentage. Analisten verwachten dat er 720.000 banen zullen worden gecreëerd en een lichte daling van de werkloosheid tot 5,9%, maar de sterke teleurstelling voor april houdt iedereen nog steeds bezig: er werden slechts 266.000 banen gecreëerd, tegenover 1 miljoen verwacht. Bedrijven die door de Federal Reserve werden ondervraagd, gaven ook aan dat hun bedrijven worden gesanctioneerd vanwege wereldwijde bevoorradingsproblemen. en dit is ‘Intensiveert druk op kosten’Met constant stijgende prijzen. De inflatie in de Verenigde Staten versnelde in april tot 3,6% in één jaar tijd, de grootste stijging sinds 2007, volgens de vrijdag vrijgegeven index voor persoonlijke consumptie-uitgaven.