Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In de Verenigde Staten heeft het bedrijfsleven moeite om te herstellen door een tekort aan arbeidskrachten

Aankondiging van aanwerving bij een ijssalon in Los Angeles, Californië, 28 mei 2021 (AFP/Frederic J. Brown)

Aankondiging van aanwerving bij een ijssalon in Los Angeles, Californië, 28 mei 2021 (AFP/Frederic J. Brown)

Bonussen, hogere lonen, werken op afstand… Amerikaanse bedrijven proberen werknemers te lokken door moeilijkheden te werven die hun hervatting van hun activiteiten beperken, volgens de enquête van de Centrale Bank (Fed) die woensdag werd gepubliceerd, twee dagen voor de publicatie van de werkgelegenheids- en werkloosheidscijfers .

“Het is voor veel bedrijven moeilijk om nieuwe werknemers aan te nemen, vooral laagbetaalde werknemers, chauffeurs (…) en geschoolde verkopers”, zei de Amerikaanse centrale bank in haar Big Book, een onderzoek dat half april met bedrijven werd uitgevoerd. en 25 mei.

“Het gebrek aan sollicitanten heeft sommige bedrijven ervan weerhouden hun productie te verhogen”, en soms gedwongen om “de werkuren te verkorten”, vertelt de Fed.

Dit rapport belooft niet veel goeds twee dagen voor de publicatie van het banenrapport van mei. Analisten verwachten dat er 720.000 banen zullen worden gecreëerd en een lichte daling van de werkloosheid tot 5,9%, maar de sterke teleurstelling voor april houdt iedereen nog steeds bezig: er werden slechts 266.000 banen gecreëerd, tegenover 1 miljoen verwacht.

In de straten van Las Vegas, 31 mei 2021 (GETTY IMAGES NOORD-AMERIKA / Ethan Miller)

In de straten van Las Vegas, 31 mei 2021 (GETTY IMAGES NOORD-AMERIKA / Ethan Miller)

Hotels, restaurants, sportscholen, pretparken en speeltuinen: ‘s werelds grootste economie is weer tot leven gekomen, met meer dan de helft van de Amerikaanse volwassenen nu volledig immuun.

Maar bedrijven slagen er niet in om werknemers te overtuigen om terug te keren. Zeker in laagbetaalde banen.

– verminderde uren –

Zo kwamen de restaurateurs in St. Louis (Missouri, centrum) die een banenbeurs organiseerden om honderd mensen aan te nemen, voor de onaangename verrassing om slechts twaalf kandidaten te interviewen.

In het gebied van Cleveland (Ohio, Noord) “gaven detailhandelaren en restaurants aan dat ze minder uren werkten of hun locaties sloten vanwege personeelstekorten”, aldus het onderzoek van de Fed.

Er zijn echter nog steeds 16 miljoen mensen werkloos. Er blijven gezondheidsproblemen bestaan ​​en niet alle scholen zijn fulltime heropend, wat zorgproblemen met zich meebrengt.

Wekelijkse aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen in de VS sinds maart 2020 (AFP /)

Wekelijkse aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen in de VS sinds maart 2020 (AFP /)

Bovendien wijzen de Republikeinen met de vinger naar de royale werkloosheidsuitkeringen die worden uitbetaald in het licht van Covid-19, wat volgens hen mensen ontmoedigt om weer aan het werk te gaan.

Deze aanvullende bijstand, die wordt verleend aan werknemers die normaal geen recht hebben, zoals zelfstandigen, en die zelfs is uitgebreid tot degenen wier rechten zijn verlopen, zal in juni of juli in de Republikeinse staten worden stopgezet.

Bedrijven verwachten aanhoudende problemen in de komende maanden.

Om sollicitanten aan te trekken en medewerkers te behouden, zijn bonussen en hogere salarissen niet voldoende. Bedrijven bieden ook de mogelijkheid om op afstand te werken, wat nu erg populair is, en zelfs minder werkuren in vergelijking met de concurrentie.

– Stijgende prijzen –

De werkgelegenheidssituatie is echter verbeterd, vooral in restaurants, hotels en winkels, zegt de Fed. En een teken van een sterke opleving van de activiteit, de vraag naar vervoersdiensten, met uitzondering van havens, is “uitzonderlijk hoog”.

De Amerikaanse Kamer van Koophandel maakt zich ook zorgen over deze problemen en roept beleidsmakers op om bedrijven te helpen, dringt aan op fondsen voor opleidingssectoren die wel personeel aannemen en op betaalbare kinderopvangsystemen. en de grenzen verder open te stellen voor migrerende werknemers.

Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell, tijdens een hoorzitting van de Senaat op 1 december 2020 in Washington (POOL/Al Drago)

Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell, tijdens een hoorzitting van de Senaat op 1 december 2020 in Washington (POOL/Al Drago)

Vooral omdat bedrijven met andere uitdagingen worden geconfronteerd, te beginnen met wereldwijde leveringsbelemmeringen en tekorten, vooral in chips die voorkomen dat fabrieken op volle capaciteit werken en op de grote vraag reageren.

Dit “legt de kosten onder druk”, aangezien de prijzen blijven stijgen.

De inflatie in de Verenigde Staten versnelde in april tot 3,6% in één jaar tijd, de grootste stijging sinds 2007, volgens de vrijdag vrijgegeven index voor persoonlijke consumptie-uitgaven.

De Fed streeft naar een inflatie van 2% op lange termijn en is van mening dat ze, om deze doelstelling te halen, er een tijdje overheen moet, zonder haar monetaire beleid onmiddellijk aan te scherpen, wat het herstel zou kunnen vertragen.

Ondanks marktzorgen anticiperen de leiders van monetaire instellingen meestal op tijdelijke inflatie die verband houdt met overgangsfactoren.

jol/vmt/iba

READ  Neem een ​​miljoen op via internet