Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Israël claimt eerste luchtaanvallen in Libanon in jaren

Op donderdag 5 augustus eiste de Israëlische luchtmacht de verantwoordelijkheid op voor de eerste aanvallen in jaren in Libanon, en beweerde dat het raketlanceringsplaatsen had aangevallen nadat ze vanuit Zuid-Libanon op Noord-Israël hadden geschoten.

«Legergevechtsvliegtuigen richten zich op de lanceerplaatsen en infrastructuur van terrorisme in Libanon, van waaruit raketten werden gelanceerdHet leger zei in een verklaring, zonder Hezbollah te noemen, een machtige Libanese gewapende beweging in Zuid-Libanon.

De Israëlische gevechtsvliegtuigen bombarderen regelmatig sites waarvan wordt vermoed dat ze behoren tot de Palestijnse islamitische beweging Hamas in de Gazastrook, en voeren ook aanvallen uit in Syrië, waar ze zich richten op sites van elementen die loyaal zijn aan Iran. Het Israëlische leger bevestigde aan AFP dat de laatst bekende luchtaanvallen in Libanon dateren van 2014 en komen na een vuurgevecht aan de grens.

‘Bedoeling om aanslagen te intensiveren’

Volgens de pro-Hezbollah Libanese Al-Manar TV, vonden er twee invallen plaats rond 12:40 uur (21:40 uur woensdag GMT) in de Mahmoudiyah-sector, tien kilometer van de grens tussen de twee landen.

De Libanese krant Al-Akhbar, ook pro-Hezbollah, beschuldigde Israël van het overschrijden van de grens.”rode lijn“Met deze slagen die poseren”gevaarlijke ontwikkelingDe krant Al-Akhbar zei dat de bombardementen gericht waren op een onbewoond gebied.Het eerste Israëlische gebruik van luchtmacht om Libanese dorpen aan te vallen sinds 2006Dat heeft de Libanese president Michel Aoun donderdag gezegd. welke welke”Geeft de intentie aan om aanvallen te intensiverenHij zei: Tegen Libanon.

READ  Yair Lapid zegt dat hij stemmen heeft gecombineerd om een ​​regering van nationale eenheid te vormen

verwondingen

De meest recente Israëlische luchtaanvallen op Libanees grondgebied nabij de grens met Syrië vonden plaats in 2014, maar ze hebben sinds het conflict tussen de Joodse staat en de sjiitische beweging in 2006 niet meer gericht op de bolwerken van Hezbollah in Zuid-Libanon. Donderdag zei het Israëlische leger niet of het zich had gericht op pro-Iraanse Hezbollah-sites of andere groepen.

Woensdag werden vanuit Zuid-Libanon drie raketten afgevuurd op Noord-Israël: twee daarvan landden op Israëlisch grondgebied en de derde ging de grens niet over. Er werden geen gewonden gemeld, maar vier mensen die geschokt waren, werden behandeld door Magen David Adom, het Israëlische equivalent van het Rode Kruis. Kort na de schietpartij lanceerde het Israëlische leger drie artilleriebeschietingen richting Libanon.