Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Verenigde Staten zijn van plan de grenzen te heropenen voor gevaccineerde reizigers

Een functionaris van het Witte Huis zei dat Washington een “gefaseerde aanpak aan het ontwikkelen was, wat betekent dat alle buitenlanders die naar de Verenigde Staten komen, volledig moeten worden ingeënt.”

De Verenigde Staten, waarvan de grenzen gesloten blijven voor veel buitenlandse reizigers, waaronder Europeanen, zijn van plan om uiteindelijk de toegang tot hun grondgebied open te stellen voor volledig gevaccineerde mensen, zei een functionaris van het Witte Huis op woensdag 4 augustus.

Washington ontwikkelt zichEen gefaseerde aanpak die inhoudt dat, met beperkte uitzonderingen, alle vreemdelingen die naar de Verenigde Staten komen – uit alle landen – volledig moeten worden ingeëntDeze bron zei zonder een tijdlijn te geven.

Werkgroepen gewijd aan deze vraag “We ontwikkelen een beleid om klaar te zijn, wanneer de tijd daar is, om vooruit te gaan naar deze nieuwe orde”zei directeur.

De toon is zeer voorzichtig, maar toch een evolutie voor de Verenigde Staten, die op 26 juli nog steeds niets willen horen over tests of vaccins om hun grenzen te heropenen.

Momenteel kunnen reizigers uit Europa, India, Brazilië of China de Verenigde Staten niet binnenkomen, behalve om specifieke dwingende redenen. Washington is tot dusver doof geweest voor oproepen tot wederkerigheid van met name Europeanen.

Terwijl EU-landen hebben besloten hun grenzen weer open te stellen voor Amerikanen, mits ze zijn ingeënt tegen Covid-19 of negatief testen, mogen reizigers uit het Schengengebied, uit het VK en Ierland sinds maart 2020 de VS niet meer binnenkomen.

READ  In Portugal woedt een grote bosbrand in de Algarve