Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Wereldgezondheidsorganisatie roept op tot schorsing van dopingdoses tot eind september

ik’Wereldgezondheidsorganisatie (Wereldgezondheidsorganisatie) roept deze woensdag op om de boosterdoses van anti-
Coronavirus Tot eind september. Het hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie vindt het wenselijk dat deze doses beschikbaar komen voor landen die slechts een klein deel van hun bevolking hebben kunnen vaccineren.

“We moeten dringend dingen veranderen: wie de meeste vaccins naar rijke landen gaan, naar arme landen”, zei Tedros Adhanom Ghebreyesus, eraan toevoegend dat het moratorium minstens tot het einde van de dag moet duren. September, tijdens een persconferentie van de Wereldgezondheidsorganisatie in Genève.

prioriteit voor arme landen

Zo reageert de Stichting op de aankondigingen van verschillende landen om binnenkort een derde dosis van het Covid-vaccin aan hun inwoners te verstrekken, om het uitbreken van de epidemie die verband houdt met het Delta-type te bestrijden.

Duitsland maakte zondag bekend Het biedt een derde dosis aan het begin van het schooljaar Een vaccin tegen Covid-19 voor een aantal van deze burgers. Het Duitse ministerie legde uit dat het de beslissing nam na het publiceren van studies die aantonen dat de immuunrespons bij sommige kwetsbare bevolkingsgroepen is afgenomen, zelfs als ze volledig zijn gevaccineerd.

De Verenigde Staten zeggen nee tegen de Wereldgezondheidsorganisatie

Dit door de Wereldgezondheidsorganisatie aangevraagde moratorium is al ongunstig onthaald door het Witte Huis. Ze is van mening dat de Verenigde Staten niet hoeven te kiezen tussen het beheren van hun eigen burgers of doneren aan arme landen. “Het is een vals alternatief”, zei Jen Psaki, woordvoerster van het Witte Huis. “We denken dat we beide kunnen doen” en “we hoeven niet te kiezen” tussen het sturen van herinneringen aan Amerikanen, wat nog niet officieel is gepland, of het helpen van armere landen.

READ  De familie van Henrietta Lacks, met zijn uitzonderlijke cellen, eist gerechtigheid

Ze merkte op dat de Verenigde Staten Reeds meer dan 100 miljoen vaccindoses uitgedeeld tegen Covid-19 aan de minst begunstigde landen, of meer, volgens Washington, van donaties van alle andere landen in de wereld samen.

De Verenigde Staten hebben nog geen beslissing genomen over de toediening van stimulerende doses. Maar Duitsland en Israël hebben al campagnes aangekondigd voor een derde dosis vaccins waarvoor twee initiële doses nodig zijn, specifiek bedoeld voor ouderen.