Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Is er een derde interstellair object ontdekt in het zonnestelsel?

een meteoor Het oversteken van de Braziliaanse lucht op 30 mei is mogelijk het derde originele object buiten zonnestelsel Het passeerde dicht bij de aarde, volgens het Braziliaanse Meteorite Monitoring Network (Bramon naar Braziliaans meetnet voor meteorieten). De meteoor werd om 23:02 uur vastgelegd door twee camera’s van de sterrenwachten Takoara en Tangara. vuurbol Scheren ‘vanwege de hoek van de penetratie insfeer Zeer laag (6,1 graden), legde het 243,3 kilometer af in 3,8 seconden in de atmosfeer voordat het verdween op een hoogte van 137 kilometer ten oosten van Carlos Barbosa.

De meteoor vloog op 30 mei 2021 gedurende 3,8 seconden over Brazilië. © Het Braziliaanse Bramon Meteorite Observation Network

Bramon vermoedt een interstellaire oorsprong van deze meteoriet vanwege zijn “zeer grote omvang”. Snelheid » (230.700 km/u). « Indien bevestigd, zal dit de eerste interstellaire meteoriet zijn die door Bramon is geregistreerd, wat aangeeft dat dit fenomeen zeer zeldzaam is. Agentschap zegt. Tot nu toe slechts twee interstellaire objecten Officieel bevestigd: Oumuamua, een in 2017 ontdekt object waarvan de exacte aard nog onbekend is, en 2 I / Borisov, een komeet ingesteld in 2019.

Het is echter belangrijk om uiterst voorzichtig te blijven. In het verleden zijn veel objecten onderwerp geweest van speculatie over een mogelijke oorsprong buiten zonne-energie. meteoor ongewoon hoge snelheid enin een baan om de aarde Opbranden in de lucht van Papoea-Nieuw-Guinea in 2014 Het heeft de aandacht getrokken van onderzoekers van Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics. Helaas kan deze meteoriet, nadat deze volledig in de atmosfeer is gedesintegreerd, niet het onderwerp zijn van verder onderzoek.

READ  Voor het eerst werden menselijke chromosoommassa's gemeten