Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Instagram biedt opnieuw een tijdlijnfeed aan al zijn gebruikers

Instagram geeft zijn gebruikers nu de mogelijkheid om een ​​reeks berichten in chronologische volgorde te bekijken, niet langer alleen beheerd door het rangschikkingsalgoritme. Chief Executive Officer Adam Mosseri Dat maakte hij dinsdag 23 maart bekend op zijn Twitter-account.

Het sociale netwerk voor foto’s en video’s, eigendom van Meta (voorheen Facebook), heeft deze functie eerder getest en Kondigde de publicatie aan in januari. Naast de gebruikelijke Instagram-feed, die wordt beheerd door het algoritme, kunnen internetgebruikers op twee extra navigatievensters klikken:

  • Op het tabblad Abonnementen zien ze inhoud die is gepost door de accounts waarop ze zich hebben geabonneerd, in de chronologische volgorde waarin ze zijn gepost.
  • Het tabblad Favorieten toont de inhoud van de accounts die de gebruiker als favorieten heeft ingesteld.

Deze opties, die beschikbaar zijn op iOS en Android, zijn niet actief op computers en selecteer Amerikaanse technologie nieuwssite Neem Crunch.

De twee nieuwe tabbladen zijn beschikbaar door op het Instagram-logo linksboven in het smartphonescherm te klikken.

Giftige aanbevelingen

Dit is geen terugkeer naar de oorspronkelijke Instagram-feed, die tot 2016 chronologisch was. “Wij geloven in personalisatie”En Adam Mosseri stelde gerust in de video die hij op 23 maart tweette, eraan herinnerend dat de startpagina van de app op dezelfde manier zal blijven weergeven en regeren. Momenteel houden automatische beoordelingsalgoritmen rekening met een groot aantal indicatoren – met name accounts die gebruikers regelmatig leuk vinden (“liken”) – die zouden moeten bepalen welke foto’s en video’s hen het meest interesseren.

Dit selectie- en aanbevelingssysteem is onlangs het voorwerp geweest van aanzienlijke kritiek van verenigingen en onderzoekers, die van mening zijn dat het voorrang geeft aan veel schadelijke inhoud. documenten Het werd eind 2021 onthuld door een voormalig Facebook-medewerker Frances Haugen heeft onder andere aangetoond dat inhoud die door beroemdheden is geplaatst agressief wordt gepromoot in de feeds van internetgebruikers en negatieve gevolgen kan hebben voor het welzijn en het zelfrespect van sommige Instagram-gebruikers.

READ  Deze speler vindt op legendarische wijze de beste phishing-titel op Amazon
Lees ook Instagram kan schadelijke effecten hebben op tieners, volgens een onderzoek van Facebook