Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het brein van een groep zeer angstaanjagende hackers is een 16-jarige die bij zijn moeder woont

Cybersecurity-onderzoekers hebben de identiteit onthuld van het vermeende brein van de gevreesde hackergroep “Lapsus$”, waarvan wordt aangenomen dat het een 16-jarige Britse jongen is die met zijn moeder in Oxford, Zuid-Engeland, woont.

Deze jonge en getalenteerde tiener, beter bekend onder de bijnamen “White” of “Breshbys”, zou zo vergevorderd zijn in het hacken dat de onderzoekers aanvankelijk dachten dat ze de activiteit van een computerprogramma in de gaten hielden. Amerikaanse media melden Bloomberg.

Gezocht voor een reeks “hacking” tegen grote bedrijven zoals Microsoft, Samsung of Ubisoft, werd de hackergroep eerst opgericht in Groot-Brittannië en Zuid-Amerika, voordat ze multinationale bedrijven aanviel in telecommunicatie, media, detailhandel en zelfs sommige overheidsorganisaties.

dezelfde bedrijfsmodus

Volgens onderzoekers voerde de groep een “grootschalige afpersingscampagne” uit tegen verschillende organisaties, steeds met dezelfde actiemethode: het hacken van beveiligingssystemen (met de hulp van meerdere medewerkers binnen de bedrijven die werden aangevallen), het stelen van gevoelige gegevens , en het eisen van losgeld dat niet openbaar wordt gemaakt op internet.

Ondanks hun talent zouden de jonge hackers aanzienlijke risico’s hebben gelopen, zoals “het aankondigen van hun aanvallen op sociale netwerken, of het onthullen van hun intentie om identifiers te kopen van werknemers van gerichte bedrijven”, aldus de onderzoekers. Overijverige en “slechte operationele veiligheid” kwamen hen duur te staan, aangezien onderzoekers cyberaanvallen met elkaar konden verbinden en de daders konden identificeren, niet zonder de hulp van rivaliserende hackers, die hun persoonlijke informatie privé op internet publiceerden. Lapsus$ groepsleider (bijnaam, voornaam, adres, etc.).

Er is echter nog steeds geen officieel bewijs van de verantwoordelijkheid van de jonge tiener, noch van zijn mogelijke motief. Hij is nooit formeel door de rechtbanken aangeklaagd, althans voorlopig. De band is ook niet veel getroffen door de onthullingen, aangezien ze onlangs op sociale media zeiden dat “sommige van onze leden tot 30 maart 2022 vakantie hebben, het kan zijn dat we een tijdje stil zijn, bedankt voor het begrip, we zullen proberen meer te posten zo spoedig mogelijk informeren.”

READ  Aangezien Apple dat niet deed, is hier een landschapsachtergrond voor macOS Monterey