Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Influenza: de epidemie neemt toe in Frankrijk, en dit zijn de vijf zwaarst getroffen regio’s

Volgens Santé Publique France breidt zich een griepepidemie uit in Frankrijk. Verschillende regio’s zijn de epidemische fase ingegaan.

Als de Covid-epidemie recentelijk lijkt te zijn geweken, is de griep terug. De epidemie is al getuige van een heropflakkering in de overgrote meerderheid van de Franse regio’s, Volgens een wekelijks rapport van Public Health France gepubliceerd op woensdag 9 maart.

Vijf nieuwe regio’s in de epidemische fase

Dit zijn Bretagne, Centre Val de Loire, Normandië, New Aquitaine en Pays de la Loire. De trend was ook “opwaarts in de Auvergne-Rhône-Alpes, Bourgogne-Franche-Comte, Bretagne, Centre-Val de Loire, Grand Est, Hauts-de-France, Normandië, New Aquitaine, Baie de la Loire en de Provence. – Cote d’Azur”, aldus de Franse volksgezondheidsautoriteit. Op andere gebieden specificeerde de gezondheidsdienst dat “indicatoren stabiel waren”.

Vijf nieuwe regio’s gaan de epidemische fase in.
Screenshot – Volksgezondheid Frankrijk

In het buitenland zet de daling zich voort in Guyana.

Wie zijn de ernstige gevallen?

Het bureau merkt op dat “het aandeel kinderen onder de ernstige griepgevallen die worden opgenomen op de intensive care op een veel hoger niveau blijft dan gewoonlijk wordt waargenomen (32% van alle gevallen in 2021-22 en minder dan 15% in voorgaande seizoenen)” .

Het is duidelijk dat de verspreiding van de epidemie ook leidt tot sterfgevallen “in alle leeftijdsgroepen, inclusief kinderen”.

In het ziekenhuis gaat griep met een “duidelijke stijging” over: 2890, +28% in één week met een stijging van de ziekenhuisopname van 36%.

READ  Noumea gelooft dat het dengue heeft uitgeroeid dankzij een innovatieve technologie