Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Indiase rechtbank bekrachtigt vonnis in Pernod Rijkaard – 11/10/2022 om 19:02

De Ricard Bastis-flessen werden gefotografeerd in de Ricard-productie-eenheid in Lourmont, in de buurt van Bordeaux

De Ricard Bastis-flessen werden gefotografeerd in de Ricard-productie-eenheid in Lourmont, in de buurt van Bordeaux

(Lees commercieel directeur §1 en §6, niet algemeen directeur)

BANGALORE/NEW DELHI (Reuters) – Een Indiase rechtbank heeft donderdag de aanhouding bevolen van een commercieel manager bij een lokale vestiging van sterke drankgigant Pernod Ricard voor een week in verband met een onderzoek naar het alcoholbeleid van Delhi.

De uitspraak van de rechtbank kwam enkele uren nadat Benoy Babu was gearresteerd door de Law Enforcement Directorate (DA), het federale agentschap voor financiële misdaad van het land.

De directeur van het lokale farmaceutische bedrijf Aurobindo Pharma, B. Sarath Chandra Reddy, neem hem in hechtenis.

Volgens berichten in de media heeft de DEA vorige maand invallen gedaan bij verschillende drankbedrijven, leveranciers en distributeurs als onderdeel van een witwasonderzoek.

Rechercheurs beweren dat Benoy Babu een rol speelde bij een alcoholfraude en in het bezit was van documenten met betrekking tot het accijnsbeleid van de regering lang voordat ze openbaar werden gemaakt. Benoy’s advocaat Babu antwoordde dat hij deze documenten met niemand deelde en dat hij ze via WhatsApp ontving.

Benoy Babu is verantwoordelijk voor de verkoop voor de regio Delhi en zorgt volgens zijn LinkedIn-profiel voor de wereldwijde merken van het Franse bedrijf.

Woordvoerders van Pernod Rijkaard en Aurobindo reageerden niet op verzoeken van Reuters om commentaar.

Het bedrijf zei eerder op donderdag in een apart document dat de arrestatie van B Sarath Chandra Reddy niets te maken heeft met de activiteiten van Aurobindo of haar dochterondernemingen.

Volgens berichten in de media zijn P. Sarath Chandra Reddy en Benoy Babu gearresteerd in verband met het onderzoek van de DA naar vermeende onregelmatigheden in het alcoholbeleid van de regering van Delhi, dat nu is verslagen.

READ  Wat is de voortgang van het onderzeese kabelbouwproject tussen Marokko en het VK?

(Lees commercieel directeur §1 en §6, niet algemeen directeur)

(Rapportage door Praveen Paramasivam in Bangalore en Arban Chaturvedi in New Delhi, Franse versie door Augustin Turpin, redactie door Kate Enteringer)