Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Officiële waarschuwing van de Amerikaanse autoriteiten na de overname van Twitter door Elon Musk

Officiële waarschuwing van de Amerikaanse autoriteiten na de overname van Twitter door Elon Musk

Sinds hij het hoofd van het sociale netwerk was, heeft Elon Musk veel autoriteiten, adverteerders, belangengroepen voor minderheden en gebruikers gealarmeerd.

De tumultueuze overname van Twitter door Elon Musk bleef donderdag voor onrust zorgen, met het ontslag van de topfunctionarissen van het sociale netwerk en een zeldzame waarschuwing van het Amerikaanse mededingingsagentschap (FTC).

Een FTC-woordvoerder zei: “We volgen de recente ontwikkelingen op Twitter met grote bezorgdheid. Geen enkele CEO of bedrijf staat boven de wet.”

Hij wees erop dat het platform bepaalde regels moet respecteren in overeenstemming met de voorwaarden van een overeenkomst met het bureau met betrekking tot gegevensbeveiliging en vertrouwelijkheid.

De woordvoerder voegde eraan toe dat de overeenkomst in kwestie, die dit jaar werd herzien, “ons nieuwe instrumenten geeft om ervoor te zorgen dat deze wordt nageleefd, en we zijn bereid om deze te gebruiken”, verwijzend naar de aanzienlijke boetes die kunnen worden opgelegd door de Federal Trade Commission. Veel medewerkers die van deze regels op de hoogte zijn, zitten echter niet meer op Twitter.

Duizenden vertrekken

De baas van Tesla en SpaceX heeft een week geleden de helft van de 7.500 werknemers van het Californische bedrijf ontslagen, tien dagen nadat het werd gekocht en de enige baas aan boord. Honderden mensen waren deze zomer al vertrokken, en vorige week ging het ontslag van leidinggevenden door.

Donderdag maakte Leah Kesner, hoofd beveiliging, haar vertrek bekend in een tweet. “Ik heb de moeilijke beslissing genomen om Twitter te verlaten. Ik heb de kans gehad om met geweldige mensen samen te werken en ik ben erg trots op het werk dat we hebben gedaan met de verschillende teams voor gegevensprivacy, beveiliging en IT.”

READ  De overheid bestudeert de opdracht in “2035-2037”

Ook de andere managers namen afscheid volgens Washington Postinclusief degenen die verantwoordelijk zijn voor gegevensprivacy en naleving van wet- en regelgeving.

Elon Musk heeft meerdere keren geprobeerd iedereen gerust te stellen door eraan te herinneren dat de mate van inhoud, een beveiliging tegen misbruik op het platform, niet is veranderd, maar zijn overhaaste beslissingen en zijn provocaties op Twitter zorgen twee weken lang dagelijks voor controverse.