Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In zichtbare en transparante slipjes paradeert Naomi Campbell op de rode loper in Cannes

In zichtbare en transparante slipjes paradeert Naomi Campbell op de rode loper in Cannes

Naomi Campbell draagt ​​een vintage Chanel-jurk tijdens de première van Out of Competition Furiosa: De Mad Max-saga Tijdens het 77e filmfestival van Cannes. (Cannes, 15 mei 2024).
Valerie Hache/AFP

Het 53-jarige Britse model veroorzaakte een sensatie op de rode loper van Cannes in een doorschijnende vintage Chanel-jurk. Een creatie die ze in 1996 daadwerkelijk droeg.

Van het Met Gala tot het filmfestival van Cannes, Naomi Campbell heeft maar één doel: de aandacht trekken. Zelfs als dat betekent dat je inspiratie voor je mode moet halen uit het ‘nostalgie’-genre. Op 15 mei maakte het supermodel uit de jaren 90 een plons op de rode loper van Croisette in een sprankelende outfit. Aan de zijlijn werd de film buiten competitie vertoond Furiosa: De Mad Max-saga De 53-jarige ster, ontworpen door George Miller, droeg een prachtige zwarte Chanel-jurk met pailletten, met een doorschijnende onderrok met zwarte bandjes die de lagen van haar slipje onthulden.

Naomi Campbell draagt ​​een vintage Chanel-jurk tijdens de première van Out of Competition Furiosa: De Mad Max-saga Tijdens het 77e filmfestival van Cannes. (Cannes, 15 mei 2024).
Christophe Simon/AFP

Achtentwintig jaar later

Deze gedurfde innovatie, gemaakt met geborduurde riemen, bleef niet onopgemerkt door fashionista’s. En niet zonder reden: deze jurk die Naomi Campbell droeg op het 77e filmfestival van Cannes is eigenlijk een archiefmodel, voor het eerst gedragen door het Britse supermodel tijdens Chanel’s haute couture-show in de herfst en winter van 1996-1997. van Karl Lagerfeld in 1996. Achtentwintig jaar later is het duidelijk dat deze innovatie hem nog steeds als gegoten zit.

Naomi Campbell tijdens de Chanel Haute Couture herfst/wintershow 1996-1997. (Parijs, 9 juli 1996).
Victor Virgil/Gamma Ravo via Getty Images

Deze modekeuze hebben we te danken aan modeontwerper Lou Roach, die Naomi Campbell ook vergezelde op de rode loper in Cannes, waar hij ook een geheel zwarte Chanel-look met pailletten droeg. De 45-jarige ontwerper, die eind 2010 beroemd werd, staat meer dan ooit in de schijnwerpers sinds hij voor veel beroemdheden de meest verbluffende looks op de rode loper creëerde. We denken bijvoorbeeld aan de jurk van Maison Margiela die Zendaya adopteerde op het Met Gala 2024. De look, die grote verontwaardiging veroorzaakte op het liefdadigheidsgala georganiseerd door Anna Wintour, versterkte alleen maar de reputatie van Lou Roach, een van de meest vooraanstaande mode-industrieën. populaire ontwerpers.

READ  Charles III Cancer: Deze sexy knipoog naar Camilla Parker Bowles midden in de paasmis

” data-script=”https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js” >