Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Oekraïne riep generaal Zalozny president Zelenski op om zijn verantwoordelijkheden weer op zich te nemen

In Oekraïne riep generaal Zalozny president Zelenski op om zijn verantwoordelijkheden weer op zich te nemen

Voor het eerst sinds de grootschalige Russische invasie nam de alom populaire Oekraïense stafchef Valery Zalozhny op dinsdag 26 december deel aan een persconferentie. Zelfs toen waren zijn contacten met journalisten op de vingers van één hand te tellen. Er wordt aangenomen dat hij een hotspot is geworden nadat beschuldigingen van politieke bondgenoten van president Volodimir Zelenski hem verantwoordelijk willen houden voor het onvermogen van het Oekraïense leger om de Russische indringers af te weren. Tijdens zijn persconferentie op 19 december verklaarde de Oekraïense president, wiens populariteit duidelijk aan het afnemen was, dat hij niet overtuigd was door de verzoeken om mobilisatie van de Generale Staf. “450.000 tot 500.000” Mannen om soldaten af ​​te lossen die al twee jaar vechten. Uitstelgedrag of de wens om deze verantwoordelijkheid af te schuiven op een potentiële politieke concurrent? Hoe dan ook heeft Volodymyr Zelenski het mobilisatiebevel nog niet ondertekend.

In zijn wens om een ​​update over dit onderwerp te geven, gaf generaal Valery Zlogny aan dat hij geen cijfers verstrekte over de omvang van de mobilisatie, waarbij hij eraan herinnerde dat deze beslissing aan de politieke autoriteiten is. Hij uitte ook zijn ontevredenheid over het rekruteringssysteem, dat volgens hem niet in staat is voldoende soldaten te rekruteren om degenen die al bijna twee jaar aan de frontlinie staan, af te lossen. Begin december bekritiseerde hij het besluit van de president om plotseling alle regionale directeuren van rekruteringscentra te ontslaan, van wie sommigen betrokken waren bij corruptiezaken. Met als gevolg, volgens hem, extra storing in de vulinrichting.

READ  In Solidar, Oost-Oekraïne, vinden hevige gevechten plaats tussen Oekraïense soldaten en Wagner-huurlingen

Tijdens de persconferentie heeft de stafchef enkele zeer gevoelige parameters op politiek niveau verduidelijkt, terwijl het leger nu moeite heeft om Oekraïners naar de vlaggen te lokken. Met name de duur van de verbintenis. Hij zei: “We hebben met het Ministerie van Defensie overeenstemming bereikt over het aantal zesendertig maanden, op basis van twee punten: zei de generaal. De eerste is dat er geen escalatie aan het front zal plaatsvinden. De tweede voorwaarde, die de belangrijkste is, is dat er vervangers zijn voor de soldaten die na zesendertig maanden arriveren. Ik hoop dat wij de taak aankunnen om deze mensen, die in zeer moeilijke omstandigheden hun werk doen, te vervangen. Natuurlijk ben ik het ermee eens dat ze moeten worden ontslagen, omdat ze tijd nodig hebben om te rusten. »

Je hebt 50% van dit artikel om te lezen. De rest is gereserveerd voor abonnees.