Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Occitanie explodeert het besmettingspercentage en de autoriteiten roepen op tot extreme waakzaamheid

gepubliceerd

Bijwerken

Videolengte: 2 minuten.

Frankrijk 2
Artikel door

MC. Delouvrié, C. Pain, Dreysse, C. Chabaud, F. Reboul – Frankrijk 2

Frankrijk tv’s

Occitanie is hard getroffen door de vierde golf van Covid-19. Vooral jongeren maken zich zorgen, terwijl de ziekenhuisdruk en het aantal besmettingen toenemen.

In Occitanie is het besmettingspercentage de afgelopen zeven dagen met 41% gestegen. De vierde golf is er en verspreidt zich snel. Een man, zonder risicofactor, maar niet gevaccineerd, moest vanwege ruimtegebrek in tenten van Toulouse (Haute-Garonne) naar Auch worden vervoerd. “Deze vierde golf, waarvoor we ons met volle kracht inzetten, eindelijk zijn we er klaar voor, we hebben er al drie meegemaakt, maar niet te zwaar voor Ossetania‘, sorry voor Dr. Emily Dehor, MD, arts van de Samo-universiteit.

SAMU in Haute-Garonne ontvangt een groot aantal telefoontjes, een op de vier in verband met Covid-19, met name jonge en niet-gevaccineerde patiënten. De spanning in het ziekenhuis loopt op en het personeel neemt af, zoals zo vaak in de zomer. “We zitten voor ons in een heel ingewikkelde periode, qua herstelvermogen, en we vragen ons af wat er de komende dagen en weken gaat gebeuren.Dr. François Consina, een spoedeisende hulparts, vraagt ​​zich af dat veel jonge mensen in het gebied op vakantie gaan, soms ontmaskerd. ARS roept op tot extreme waakzaamheid in Occitanië.

READ  Covid-19: In het kanaal stijgt het besmettingspercentage nog steeds