Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

50 jaar geleden lanceerde NASA het Apollo-programma opnieuw en landde een rover op de maan

De Apollo 15-missie begon 50 jaar geleden, op 26 juli 1971, met een heropleving van de verkenning van de ruimte. We bekijken de expeditie die nieuwe uitdagingen zag in de verovering van de ruimte, van de tijd dat astronauten op het maanoppervlak doorbrachten tot het gebruik van het eerste LRV-maanvoertuig.

In september 1970 kondigde NASA de sluiting aan van Apollo-programma na 17NS Missie om budgettaire redenen. Een echte tegenvaller voor de verkenning van de ruimte, waar onderzoekers van het Amerikaanse agentschap hun voordeel mee zullen doen. Minder dan een jaar later, op 26 juli 1971, begon de missie Apollo 15 gelanceerd vanaf Kennedy Space Center, Florida. Onboard Command and Service Module (CSM), Alfred M Worden, Jacobus B. Irwin en David R. Scott zijn op een missie die een nieuwe mijlpaal in het maanverkenningsprogramma zou moeten markeren.

De landingsplaats van Apollo 15 is nagemaakt op basis van beelden die zijn verzameld door de LRO-sonde (maanverkenningsvoertuig). © NASA

Nieuwe uitrusting, nieuwe doelen

de astronauten Amerikanen worden gestuurd naar maan Dankzij een verbeterde versie van Saturn V-draagraket.. Deze laatste is in staat een hogere belasting te dragen, met Massa 48 ton, NASA-ingenieurs willen de paar uit te voeren Apollo-missies verbeteren. Scott en Irwin brengen veel meer tijd op de maan door dan hij Apollo 11 en 12. In 1969, Aldrin en Armstrong Hij bracht meer dan 21 uur door op de maanbodem, en ongeveer 31 uur Pete Conrad en Alan Bean Na een paar maanden. In deze effectieve derde expeditiemissie was hij: Duur Op de maan … 67 uur.

READ  Europa zal Venus aanvallen met de EnVision-missie

Een groet van NASA voor de 50e verjaardag van de Apollo 15-missie ©NASA

CSM is uitgerust met nieuwe tools, maar slechts één zal de aandacht van de media trekken: de eerste rover Maan (LRV). Dit kleine ruimtevaartuig van drie meter, dat tijdens de doorvoer naar de aardesatelliet onder de LEM is gevouwen, stelt astronauten in staat hun verkenningsgebied met enkele kilometers uit te breiden. De all-terrain rover kan een snelheid bereiken van ongeveer 14 km/u en een last tot 490 kg dragen.

Na vier dagen reizen scheidt de maanmodule zich van Endeavour en begint aan de afdaling. De landing vond plaats zonder incidenten in de buurt van Mount Hadley en een fout met dezelfde naam.

Men moet verkennen. Dit is verkenning op zijn hoogtepunt

Vanaf de eerste uren van hun maanavontuur hebben Irwin en Scott de LRV ingezet, evenals veel van de gereedschappen die nodig zijn voor het wetenschappelijke werk dat de twee astronauten zullen uitvoeren. Scott zal de voorbereide zin splitsen, zoals Neil Armstrong twee jaar geleden: ” Terwijl ik hier in Hadley sta voor de wonderen van het onbekende, besef ik dat er een fundamentele waarheid is die onze natuur kenmerkt. Men moet verkennen. Dit is exploratie op zijn hoogtepunt. »

In drie verkenningen die met de rover werden gemaakt, legden de twee astronauten bijna 28 kilometer van de weg af. Op verschillende locaties rond Mount Hadley en de Hadley Delta worden verschillende booroperaties uitgevoerd. Vanaf de eerste dag van de expeditie installeerden ze Alsep (voor Apollo Lunar Experiment-pakket). Deze set gereedschappen bestaat uit: spectrometer, camera of hoogtemeter, die tot 1977 zal worden gebruikt. Tot nu toe heeft Alsep het voor de wereld mogelijk gemaakt om te getuigen van het bestaan ​​van magnetische velden Zwak op het oppervlak van de maan om de thermische fluctuaties van het oppervlak te bestuderen of om seismische onderzoeken uit te voeren. Er zullen veel experimenten worden uitgevoerd, waaronder de beroemde hamer – vallende veren, waar commandant Scott een bestand zal testen zwaartekracht Lunar door een hamer en een veer op hetzelfde vlak te laten vallen, terwijl de twee lichamen tegelijkertijd de aarde bereiken.

READ  Om huidkanker te voorkomen, moet er meer gebeuren!

Hamer- en pentest, uitgevoerd door David Scott. © NASA

Na bijna drie dagen doorgebracht te hebben op naar de maanDe astronauten aan boord van de LEM keerden terug om zich bij de console te voegen, waar Alfred Worden verschillende observaties van het maanoppervlak maakte met camera’s en spectrometers. De terugkeer van de astronauten naar de aarde verloopt perfect en ze landden op 7 augustus 1971 in de Stille Oceaan voor de kust van Hawaï. Ze brachten bijna 77 kilo maanstenen mee, waarvan de oudste werden gevonden, Genesis Rock Of de “Generation Stone”, 4 miljard jaar oud.

Hoewel het einde Apollo-programma In 1972 is dat 15NS De missie bepaalt de dominantie van NASA en de Verenigde Staten in de ruimtewedloop. De technologische bekwaamheid en waarde van het wetenschappelijk onderzoek dat tijdens de expeditie is uitgevoerd, blijft, 50 jaar later, een echte grote hit.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?