Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Occitanie, een toestroom van patiënten op intensive care-afdelingen

gepubliceerd

Bijwerken

Videolengte: 1 minuut.

Frankrijk 3
Artikel door

S Aramon, 100 Neidhardt, N, Kinderen, A Derhille – Frankrijk 3

Frankrijk tv’s

Occitanie wordt nog steeds zwaar getroffen door de vierde golf van Covid-19, met jongere patiënten. Verslag in het Universitair Ziekenhuis van Burban, in Toulouse (Haut-Garonne).

In het licht van de vierde golf van Covid-19,De patienten Ze komen massaal terug naar de intensive care in Occitanie. Dit is met name het geval in het Universitair Ziekenhuis van Burban in Toulouse (Haut-Garonne). Na een rustige start van de zomer liggen patiënten weer voor twee weken op de intensive care. Vanaf nu zijn de inzendingen dagelijks. Acht van de 16 bedden worden bezet door Covid-patiënten.

“Afgelopen zomer hebben we juli en augustus echt zonder Covid-patiënt gezien en de indruk bestaat dat deze vierde golf veel ouder is dan in 2020.“Intensive care-arts dr. Veronique Ramunda van het Burban University Hospital legt uit. Betreffende de deltavariant, hoe besmettelijker. Ook het profiel van patiënten is veranderd.”We hebben patiënten onder de 40 jaar, met minder comorbiditeiten.”, beschrijft Dr. Guillaume Ducos, een ziekenhuisarts op de intensive care. In deze dienst wordt 90% van de opgenomen patiënten niet gevaccineerd.

READ  Wat is een blauwe maan, een opmerkelijk astronomisch fenomeen dat op zondag zal plaatsvinden?