Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De zoektocht naar ‘hiërarchische’ zwarte gaten is net begonnen.

Onderzoekers hopen enkele voorbeelden te kunnen vinden van wat zij zwarte gaten noemen “hiërarchisch”. Dankzij recente theoretische ontdekkingen, wat modellering en vooral nieuwe gegevens over zwaartekrachtsgolven.

U zult ook geïnteresseerd zijn


[EN VIDÉO] Twee neutronensterren versmelten tot een zwart gat
In deze animatie (geen notitie) laat NASA zien wat wordt verondersteld de botsing te zijn van twee neutronensterren die een paar vormden, de ene in een baan om de andere. Als gevolg van de ineenstorting van een grote ster zijn deze sterren erg dicht. Wanneer de twee lichamen te dicht bij elkaar komen, beginnen getijdekrachten ze uit elkaar te scheuren. De rode gebieden tonen minder intense gebieden. De samensmelting geeft het object zo’n dichtheid dat het een zwart gat wordt. Dit scenario werd in oktober 2017 gevalideerd door zwaartekrachtsgolven te analyseren die Ligo en Virgo in augustus 2017 zagen vanuit de bron genaamd GW170817. © NASA

” de Tie en Virgin samenwerking Al meer dan 50 evenementen bijgewerkt vanzwaartekrachtsgolven. De komende jaren komen er nog duizenden bij. Veel mogelijkheden om het bestaan ​​van verbazingwekkende dingen te ontdekken of te bevestigen.”, legt Maya Fischbach uit, een onderzoeker aan de Northwestern University (VS) in A Persbericht van de Universiteit van Birmingham (Verenigd Koningkrijk). Dus de achtervolging is echt open!

Waarop zoeken? zoeken naar wat astrofysici Beoogde zwarte gaten “hiërarchisch”. Het zijn grappige voorbeelden. De resultaten van verschillende stadia van fusies. Zwarte gaten hebben onlangs de aandacht getrokken van onderzoekers. Omdat sommige signalen werden gedetecteerd door: eind tot eind Maagd tartte hun verwachtingen. Ze hebben het al laten zien zwarte gaten als gevolg van de fusie van twee organismen uit massa’s heel anders.

Opeenvolgende fusies van zwarte gaten

om dit uit te leggen fenomeenIn feite speculeerden astrofysici dat een van de zwarte gaten die deelneemt aan de fusiegebeurtenis in feite hetzelfde moet zijn als het resultaat van een eerdere fusie van zwarte gaten. Wij geloven dat de meeste zwaartekrachtsgolven die tot nu toe zijn gedetecteerd het resultaat zijn van de botsing van de eerste generatie zwarte gatenDavid Gerusa zegt, astronoom aan de Universiteit van Birmingham. Maar we achten de kans groot dat er nog restanten van eerdere fusies in zitten. Deze evenementen hebben handtekeningen vanzwaartekrachtsgolven kenmerk dat hogere massa’s en ongebruikelijke rotatie aangeeft als gevolg van de botsing van de ouders.”

Het begrijpen van de kenmerken van de omgeving waarin dergelijke dingen kunnen worden geproduceerd, zal ook helpen bij het verbeteren van het onderzoek. Ongetwijfeld een omgeving met een groot aantal zwarte gaten en dicht genoeg om ze te bevatten nadat ze zijn samengesmolten, zodat ze weer kunnen samensmelten. Op dit moment is er een bestand beschikbaarEvenement GW190521, die in 2019 werd ontdekt, lijkt de meest veelbelovende kandidaat.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?