Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Noord-Ierland zijn er nu meer katholieken dan protestanten

Volgens bevindingen identificeert 42,3% van de inwoners van Noord-Ierland zich nu als katholiek, vergeleken met 37,3% als protestant of ander christelijk geloofa Census gepubliceerd door het Statistics and Research Agency of Northern Ireland (Nisra).

Artikel door

gepubliceerd

Modernisering

leestijd : 1 minuut.

Dit is de eerste keer in Noord-Ierland en het zou voorstanders van hereniging met de Republiek Ierland kunnen aanmoedigen. Volgens de resultaten van een op donderdag 22 september gepubliceerde volkstelling vormen katholieken de meerderheid in Noord-Ierland. Volgens de volkstellingsresultaten van het Northern Ireland Statistics and Research Agency (Nisra) identificeert 42,3% van de Noord-Ierse bevolking zich nu als katholiek, vergeleken met 37,3% als protestant of ander christelijk geloof.

Bij de laatste volkstelling in 2011 identificeerde 48% van de bevolking zich als protestant en 45% als katholiek of ander christelijk geloof. In 2001 zei 53% van de bevolking dat ze protestant waren en 44% katholiek.

De resultaten van de volkstelling zouden dus de hereniging van Noord-Ierland met de Republiek Ierland op tafel kunnen leggen. Ter herinnering: Noord-Ierland werd 101 jaar geleden geboren met een geografische verdeling die zorgde voor een protestantse meerderheid daar, en dus macht voor vakbondsleden, pro-associatie met het Verenigd Koninkrijk. In de rest van het eiland, nu de Republiek Ierland, zijn katholieken in de meerderheid.

READ  Video. Montenegro, dat schulden heeft om een ​​snelweg aan te leggen, moet mogelijk land afstaan ​​aan China