Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Mohamed Bazoum: In Mali is een jihadistische overname van Menaka “mogelijk”

Mohamed Bazoum: In Mali is een jihadistische overname van Menaka “mogelijk”

Geplaatst in:

In een gezamenlijk interview met RFI en Frankrijk 24 uitgereikt in New York ter gelegenheid van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, benadrukte de president van Niger, Mohamed Bazoum, dat in het noordoosten van Mali, “ De situatie in de regio Menaka is volledig verslechterd sinds het vertrek van Barkhane “.

Het Nigeriaanse staatshoofd specificeert: De Malinese strijdkrachten in Menaka zouden daar zijn met hun Russische luitenanten, maar dat verhinderde deze daling niet en de spanning tussen de Fulani- en Toeareg-gemeenschappen was nooit zo hoog als nu. Er bestaat een risico op grootschalige slachtingen onder deze gemeenschappen Kunnen de steden Menaka en Gao in handen vallen van de jihadisten?’Menaka, zeer waarschijnlijk’, antwoordt de president van Niger. Ik ben ervan overtuigd dat de EIGS-jihadisten van plan zijn Menaka aan te vallen. Daar zijn ze militair toe in staat. Ik denk niet dat ze Zhao kunnen aanvallen, maar ze hebben veel vooruitgang geboekt rond Zhao “.

In dit interview met Christophe Boisboufer en Marc Perelman sprak ook president Bazoum over de huidige crisis tussen Mali en Ivoorkust. Over de arrestatie van 49 Ivoorkust-soldaten in Mali op 10 juli, zei hij: “Alassane Ouattara was” bedrog door zijn financiële buurman.

READ  Bijna weer normaal voor EDF-gebruikers in Martinique