Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De landen van de Europese Unie zijn op volgorde verspreid vanwege de toestroom van mensen die Rusland ontvluchten

De landen van de Europese Unie zijn op volgorde verspreid vanwege de toestroom van mensen die Rusland ontvluchten

Geplaatst in:

Mannen in de strijdbare leeftijd hebben Rusland in groten getale verlaten sinds de mobilisatie van Vladimir Poetin. Velen nemen het vliegtuig, bijvoorbeeld naar Servië, Armenië of Georgië, maar vele anderen haasten zich naar de grenzen van de Europese Unie, die geen gemeenschappelijk standpunt heeft ingenomen.

Met onze correspondent in BrusselEn de Pierre Benazit

Volgens de Europese Commissie heeft de Europese Unie ” als een principe In solidariteit met de Russen die de moed hebben om hun verzet te tonen tegen wat het regime van Vladimir Poetin doet. Het steunt een gemeenschappelijk standpunt van alle EU-landen in het licht van de toestroom van Russen aan de grens en benadrukt ook dat als iemand om asiel vraagt, het internationaal recht hen verplicht om hun aanvraag te onderzoeken.

Maar dit gemeenschappelijk standpunt moet Overweeg beveiligingsproblemen ‘, bijvoorbeeld bij het onderzoeken van nieuwkomers. Het noemen van veiligheid is geen sinecure, want in principe is deze solidariteit waarschijnlijk wishful thinking.

Landen die grenzen aan Rusland aarzelen

Europeanen zullen het moeilijk vinden om hun violen te stemmen, aangezien de buurlanden van Rusland aarzelen om de toestroom van potentiële deserteurs met open armen te verwelkomen. De minister van Buitenlandse Zaken van Letland brengt aanzienlijke veiligheidsrisico’s naar voren en weigert bij voorbaat om hen als gewetensbezwaarden te beschouwen, aangezien velen van hen niet protesteerden tegen het feit dat Rusland Oekraïners vermoordt. Hij concludeert dat ze alleen naar een niet-Europees land moeten.

Sinds de EU de visumversoepelingsovereenkomst eind augustus heeft opgeschort” kort verblijf Met Rusland regelt elk van de 27 landen de afgifte van visa naar eigen goeddunken.

READ  Italië eist de teruggave van zeven kunstvoorwerpen uit het Louvre

Lees ook: “Mensen waren in shock”: in Rusland veroorzaakt gedeeltelijke mobilisatie paniek