Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Matteo Salvini eist excuses of ontslag van Ursula von der Leyen

competitie leider Matteo SalviniEn vrijdag eiste een ‘excuses of ontslag’. door Ursula von der Leyen Wie noemde de “instrumenten” waarover Brussel beschikt om mogelijke aanvallen op democratische beginselen van? Europeese Unie Als de ultraconservatieven winnen wetgevend.

“Als de zaken in een moeilijke richting gaan, je hebt het over Hongarije en Polen, we hebben tools”, waarschuwde de voorzitter van de Europese Commissie in antwoord op een vraag over de verkiezingen van zondag in Italië, waar hij voorstander is van een extreemrechtse/extreemrechtse coalitie. We zullen de verkiezingsuitslag zien, we hebben net een verkiezing gehad Zweden “Rechts won het met de steun van extreemrechts. “Mijn benadering is dat welke regering ook democratisch wordt gekozen, we samenwerken”, zei ze donderdagavond tijdens een bezoek aan de American University in Princeton.

“Interventie” in de campagne

Matteo Salvini reageerde vrijdag krachtig. “Wat is de dreiging?” Beschamende arrogantie. Respecteer de vrije, democratische en soevereine stem van het Italiaanse volk! “Vrienden van iedereen, dien niemand”, schreef hij op zijn Twitter-account. Zoals hij tegen de krant zei: “Je verontschuldigt je of neemt ontslag.” Il Corriere della Sera.

Same echo forza Italia vice-president, partij Silvio Berlusconi die zich voor deze verkiezing verbond met de League en Fratelli d’Italia van Giorgia Meloni. Antonio Tajani zag de uitspraken van Ursula von der Leyen als een “inmenging” in de campagne.

Pools-Hongaarse confrontatie

De woordvoerder van Ursula von der Leyen, Eric Mammer, merkte vrijdag op dat de commissie samenwerkt “met elke regering die de verkiezingen verlaat en bereid is om met de Europese Commissie samen te werken. Het is vrij duidelijk dat de president zich niet bemoeide met de Italiaanse verkiezingen. Toen verwijzend naar de instrumenten, wees ze op de beperking van de procedures die in andere landen van de Europese Unie plaatsvinden.”

READ  Chinese raket: ongecontroleerde val gepland voor dit weekend, waar zal ruimtepuin vallen?

De Europese Commissie is betrokken geweest bij een confrontatie met: Hongarije en Polen, dat het beschuldigt van het schenden van de rechtsstaat. Vooral Brussel weigert hen te betalen zolang ze de vereiste hervormingen niet doorvoeren.