Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een krachtige aardbeving met een kracht van 6,9 op de schaal van Richter trof Mexico, waarbij minstens twee mensen omkwamen

Een aardbeving met een kracht van 6,9 op de schaal van Richter trof Mexico donderdagochtend vroeg, drie dagen na de eerste sterke aardbeving.

Volgens de Mexicaanse seismologische dienst vond er donderdagochtend om 01:16 lokale tijd een aardbeving plaats in de westelijke Mexicaanse staat Michoacan, 84 kilometer van de stad Colcumen.

Werk de informatie bij.

Desafortunadamente meldde mij eerder een ongelukkige misvatting bij de Keulen Ph.D. https://t.co/B4lChHigoR

-duig. Claudia Sheinbaum (Claudiashein) 22 september 2022

Een sterke aardbeving werd tot in de hoofdstad Mexico-Stad gevoeld, waar een gewonde werd gemeld. Volgens Claudia Sheinbaum, burgemeester van Mexico-Stad, is een vrouw overleden aan de gevolgen van de aardbeving. Ze zou naar verluidt van de trap van haar huis zijn gevallen.

Mexico-Stad meldde ook dat een man stierf aan een hartaanval na de aardbeving ten zuiden van de hoofdstad.

De eerste aardbeving met een kracht van 7,6 trof maandagmiddag de staat Michoacan. De aardbeving veroorzaakt door deze aardbeving veroorzaakte een aardbevingsalarm in Mexico-Stad en doodde twee mensen. Deze eerste aardbeving vond plaats op de verjaardag van twee andere sterke aardbevingen in 1985 en 2017.

READ  Vulkaanuitbarsting op La Palma: Indrukwekkende lava "tsunami" uit Cumbre Vieja treft het eiland opnieuw