Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Europa wordt geconfronteerd met het gevaar van extreemrechts in Italië

Europa wordt geconfronteerd met het gevaar van extreemrechts in Italië

Giorgia Meloni, leider van de partij Fratelli d’Italia (FDI), tijdens een verkiezingsbijeenkomst dinsdag in Palermo (Sicilië). Igor Biteks / Agence France-Presse

afwijking – De markten en de eurozone werden zondag opgeschort, wat de overwinning van de Georgia Meloni-coalitie zou kunnen bevestigen.

Drie dagen voor de parlementsverkiezingen in Italië hebben Europa en de financiële markten hun ogen op het schiereiland gericht. De anderhalf jaar durende desintegratie van Mario Draghi’s quasi-nationale eenheidsregering zou zondag vanuit de stembus plaats kunnen maken voor een extreemrechtse en extreemrechtse coalitie. De 75-jarige “euro-redder”, voormalig hoofd van de Europese Centrale Bank (ECB), in Palazzo Chigi zou kunnen worden vervangen door Giorgia Meloni (45), leider van de partij Fratelli d’Italia (Broeders van Italië)die zijn wortels heeft in het fascisme.

Maar in Brussel, net als in de Kamers van Koophandel, is de situatie meer “Wacht en kijk” Afwachten in plaats van in paniek te raken. De Broeders van Italië (die leiden in de peilingen, met ongeveer 25% van de stemintenties) moeten een bondgenootschap sluiten met de Liga, extreemrechts (ongeveer 14%), Matteo Salvini, in verval, en Forza Italia (8% in de peilingen) , het feest van Silvio Berlusconi, is terug Op 85-jarige leeftijd. Met bijna…

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 85% om te ontdekken.

Het ontwikkelen van je vrijheid is het ontwikkelen van je nieuwsgierigheid.

Lees je artikel verder voor € 0,99 voor de eerste maand

Al geabonneerd?
Log in

READ  "Voor het eerst krijgen we de controle over de demografie van Mayotte terug", pocht Gerald Darmanin