Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Nederland kondigde Geert Wilders een akkoord aan om een ​​regering te vormen

In Nederland kondigde Geert Wilders een akkoord aan om een ​​regering te vormen

Bijna zes maanden onderhandelen, vijf ‘informanten’ of ‘verkenners’ om de standpunten van de vier partijen met elkaar te verzoenen, een bijna-crisis in februari en uiteindelijk een overwinning voor Geert Wilders en zijn extreemrechtse partij: Mark Rutte, de liberale premier die het land sinds 2010 regeert, maakt een einde aan het tijdperk van Nederland. De populistische en anti-immigratieleider sprak woensdagmiddag 15 mei over ‘One Day’. “Geschiedenis” Om het aan de macht komen van de Partij voor de Vrijheid (PPV) te bespreken.

Bij de verkiezingen van november 2023 heeft dhr. Wilders wist een principeakkoord te bereiken met de liberalen van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD), de Boeren-Burgerbeweging (BBB) ​​en de Centrumformatie. Nieuwe wet op het sociaal contract (NSC). De laatste gespreksronde eindigde slechts enkele uren voor de deadline van het duo Elbert Dijkgraaf en Richard van Zwolle. Die twee ‘wijze mannen’ wilden hun conclusies eindelijk woensdagavond aan de vertegenwoordigers van de Tweede Kamer rapporteren.

Het programma van de toekomstige regering is op dit punt samengevat in een memorandum van vijfentwintig pagina’s, dat moet worden goedgekeurd door vertegenwoordigers van de vier partijen. Binnen de Liberale Partij, in de NSC van Peter Omdzig, maakte een handvol gekozen functionarissen woensdag nog steeds geen geheim van hun vijandigheid tegenover het beleid van samenwerking met extreemrechts, ook al vonden hun partijleiders dat ze de verkiezingsresultaten niet konden ontkennen. Het betekende een duidelijke overwinning voor de PVV, die 37 van de 150 zetels in de Tweede Kamer veiligstelde. De agrarische partij BBB, die zich grotendeels op extreemrechtse standpunten richt, won zeven zetels.

READ  Mobiele telefoons werden al snel verboden in de lessen
Lees verder: Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Wetgevende verkiezingen in Nederland: voor het zegevierende extreemrechts is coalitievorming verre van een overwinning.

Om te bereiken wat hij noemde “Zijn droom” Om deel te nemen aan de macht, heeft Mr. Wilders’ liberalen van de VVD, dhr. Ook Omgjit moet meegenomen worden op een zeer onzeker avontuur. Liberaal Partijleider dhr. Dylan Yesilkos-Gegerius, de aftredende minister van Justitie die Rutte opvolgde, opende tijdens de campagne de deur voor een dergelijke samenwerking. Echter, dhr. Milieudoelstellingen opgesteld door Rutte.

Zeer ongebruikelijke onderhandelingen

Je zou 58,6% van dit artikel moeten lezen. De rest is gereserveerd voor abonnees.