Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Nederland is een van de meest geliefde mannen ter wereld gearresteerd

De persoon wordt ervan verdacht de drugsbaron in Azië te zijn.

L.De Australische autoriteiten hebben zondag aangedrongen op de deportatie van een man die in Nederland is gearresteerd op verdenking van drugsbaron in Azië en een van ’s werelds meest gezochte mannen.

De 57-jarige Tse Chi Lop, op wie al jaren werd gejaagd, werd vrijdag op verzoek van de Australische federale politie gearresteerd door de Nederlandse politie.

In een verklaring op zondag zeiden de Australische autoriteiten dat ze een man hadden gearresteerd “met aanzienlijke belangstelling” voor wetshandhaving, voordat een Australische politiewoordvoerder onthulde dat zijn naam Se C Lope was.

Deze Chinees-Canadese staatsburger wordt vergeleken met de Mexicaanse drugsbaron Joaquin “El Chapo” Guzman.

Gevraagd door de AFP bevestigde de Nederlandse politiewoordvoerder Thomas Alling ook dat “de Nationale Politie vrijdag een verdachte op Europol’s Most Wanted List heeft gearresteerd.”

Volgens hem is hij gearresteerd op Schiphol International Airport bij Amsterdam, toen er een vliegtuig landde, hij wilde niet de schijn geven.

“Deze persoon zit momenteel in de gevangenis en wacht op wat er zal gebeuren, want dit is een Australisch onderzoek”, zei hij. Zei Alling.

READ  In Nederland keren gezondheidsbeperkingen terug