Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Nederland is een stel opgepakt na te zijn ontsnapt uit een quarantainehostel

Hun vlucht eindigde in paniek op het vliegveldAmsterdam-Schiphol. De Nederlandse gendarmerie maakte zondagavond bekend dat ze een stel hadden gearresteerd dat was ontsnapt uit een hotel waar passagiers positief hadden getest op Covid-19 op een vlucht die “op het punt stond te vertrekken” naar Spanje. Zuid-Afrika is gehouden Isolatie.

Het echtpaar, een 30-jarige Spanjaard en een 28-jarige Portugese vrouw, werden overgedragen aan de gezondheidsautoriteiten, aldus de gendarmerie. De zaken wegens “ondermijning van de openbare veiligheid” zijn zondagavond van start gegaan.

Terug naar quarantaine maar dan in verschillende hotels

Een woordvoerster van de Nederlandse gezondheidsautoriteit, Stephanie van Waardenburg, zei dat het stel weer in eenzame opsluiting zit, maar niet in hetzelfde hotel. De ene is positief en de andere is negatief maar onderhevig aan isolatie. Het incident komt nadat de Nederlandse autoriteiten hadden aangekondigd dat 13 van de 61 mensen die vrijdag positief testten op Covid-19 toen twee vluchten op de luchthaven aankwamen, de nieuwe ziekte hadden opgelopen. Omicron-variant.

Reizigers die positief getest zijn op Covid zitten bijna in hetzelfde hotel. Een paar mogen thuis in isolatie. Ook negatieve passagiers moesten thuis in quarantaine. Een woordvoerder van de burgemeester zei dat politie en bewakers de wacht hielden rond het in quarantaine geplaatste hotel.

READ  Kirt Wilders werd in hoger beroep gediscrimineerd