Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Nederland heeft Geert Wilders de vorming van een regering opgegeven

In Nederland heeft Geert Wilders de vorming van een regering opgegeven

Geert Wilders wordt geen premier. De islamofobe leider van extreemrechts in Nederland (Partij voor de Vrijheid, PVV) gaf woensdag 13 maart de vorming van een regering op, nadat hij er niet in was geslaagd de steun te verwerven van de partijen waarmee hij onderhandelde.

“Ik kan alleen premier worden als alle partijen in de coalitie mij steunen. Dit is niet het geval. ik hou van [former] Een rechts kabinet. Weinig asiel en immigratie. Nederlanders 1. De liefde voor mijn natie en electoraat is groter en belangrijker dan mijn eigen positie »Hij schrijft Op die dagBijna vier maanden na de parlementsverkiezingen bleef hij zijn wens uiten om het land te leiden na de grote overwinning van zijn partij.

Nederlandse media meldden eerder dat vooruitgang in de gesprekken de weg zou vrijmaken voor de vorming van een regering “buitenparlementair” of apolitieke experts. De exacte samenstelling ervan moet nog worden bepaald, maar in dit geval moeten de leiders van de vier partijen bij de gesprekken – waaronder de heer Wilders – vertegenwoordigd zijn.

Regeringsleden moeten worden benoemd door politieke partijen: zij kunnen worden benoemd uit de gelederen van partijen in brede zin of zelfs van buiten de politieke context, aldus de pers.

Lees ook het interview met Cas Mudde: Artikel gereserveerd voor onze abonnees “In Frankrijk, Nederland, net als elders in Europa neemt extreemrechts het thema extreemrechts over”

‘Goede’ en ‘serieuze’ discussies

In het diep verdeelde Nederlandse politieke systeem, waar geen enkele partij sterk genoeg is om alleen te regeren, markeert de bekendmaking van de resultaten doorgaans het begin van maandenlange onderhandelingen. Geert Wilders probeerde aanvankelijk een regeringsmeerderheid te vormen met de liberale VVD-partij, de boerenpartij BBB en de centristische New Social Deal (NSC)-partij, maar de leider van de NSC, Peter Omdjicht, trok zich abrupt terug uit de onderhandelingen. Slechte staat van de Nederlandse overheidsfinanciën.

READ  Elfde gemeente die cannabis legaal verspreidt in Nederland

Dhr. De heer Omdzigt eerder In de verklaring van Wilders werd bezorgdheid geuit over klimaatscepsis en islamofobe retoriek, met name over het verbod op moskeeën en de Koran, en over het verlaten van de Europese Unie. Het vertrek van de anticorruptiekampioen heeft onzekerheid gezaaid in de regeringsvorming. Dagelijks leven Algemeen Dogplot Vervolgens vertelde hij deze gesprekken “Ramp voorspeld”.

Kim Butters, een voormalige Labour-senator die later werd aangesteld om toezicht te houden op de onderhandelingen, slaagde erin de leiders van de vier strijdende partijen terug naar de onderhandelingstafel te krijgen. Politieke partijen zijn bereid actie te ondernemen “De volgende stap” Hij kondigde dinsdag na twee dagen de regeringsvorming aan “Goed” En “serieus” Discussies. Donderdag zal hij aangifte doen.

Aftredend premier Mark Rutte behandelt de lopende zaken in afwachting van de vorming van een nieuwe regering, maar hij is de favoriet om de NAVO te leiden. Het mandaat van Jens Stoltenberg, de huidige secretaris-generaal van de Alliantie, eindigt op 1R Oktober. Na de verkiezingen zijn de stemintenties ten gunste van de PPV toegenomen.

Lees ook | NAVO: Nederlander Mark Rutte krijgt sterke steun na Jens Stoltenberg

De wereld met AFP

Hergebruik deze inhoud